Tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko
Print Friendly, PDF & Email

Torteline imamo običajno vsi radi. Izbiramo lahko med različnimi nadevi, od mesnih, zelenjavnih, sirnih, gobjih …, tako da se resnično najdejo prav za vsak okus. Sicer so domači daleč najboljši, vendar ko nas priganja čas, so kupljeni več kot odlična rešitev za hitro in nasitno kosilo. Danes bodo na jedilniku gratinirani tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko.

tortelini-v-paradiznikovi-omaki-s-cesnom-in-baziliko-8

Tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko – pripomočki:

  • lonec
  • pekač
  • ribeželn
  • kuhalnica
  • cedilo

Tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko – sestavine:

Za 3 do 4 osebe

Tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko – postopek:

Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Nasekljamo tudi peteršiljeve liste.tortelini-v-paradiznikovi-omaki-s-cesnom-in-baziliko-1Na olivnem olju na kratko prepražimo česen in peteršilj, samo toliko, da česen zadiši.tortelini-v-paradiznikovi-omaki-s-cesnom-in-baziliko-2Nato prilijemo domačo paradižnikovo mezgo in premešamo. Dodamo suho mešanico začimb, sol, poper, origano in sveže liste bazilike. Premešamo in kratko pokuhamo.tortelini-v-paradiznikovi-omaki-s-cesnom-in-baziliko-3Paradižnikovo omako prelijemo v ognjevaren pekač.tortelini-v-paradiznikovi-omaki-s-cesnom-in-baziliko-4Torteline v slanem kropu skuhamo all dente.tortelini-v-paradiznikovi-omaki-s-cesnom-in-baziliko-5Torteline odcedimo in jih dodamo v paradižnikovo omako. Premešamo, da se omaka oprime tortelinov.

tortelini-v-paradiznikovi-omaki-s-cesnom-in-baziliko-6Torteline v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko lahko sedaj že postrežemo. Vendar, če jih želimo popeljati še stopničko višje, jih potrosimo z naribanim sirom in vse skupaj damo v pečico na 185 stopinj Celzija za 15 minut.tortelini-v-paradiznikovi-omaki-s-cesnom-in-baziliko-7Postrežemo še vroče. Zraven se poda skleda solate.

Dober tek!

tortelini-v-paradiznikovi-omaki-s-cesnom-in-baziliko-9

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor