Tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko
Torteline imamo običajno vsi radi. Izbiramo lahko med različnimi nadevi, od mesnih, zelenjavnih, sirnih, gobjih …, tako da se resnično najdejo prav za vsak okus. Sicer so domači daleč najboljši, vendar ko nas priganja čas, so kupljeni več kot odlična rešitev za hitro in nasitno kosilo. Danes bodo na jedilniku gratinirani tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko.
Tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko – pripomočki:
- lonec
- pekač
- ribeželn
- kuhalnica
- cedilo
Tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko – sestavine:
Za 3 do 4 osebe
- 500 g tortelinov
- 3 žlice olivnega olja
- 4 večji stroki česna
- šopek peteršilja (zeleni del)
- 500 ml domače paradižnikove mezge ali paradižnikovega pireja
- žlica domače suhe mešanice začimb
- nekaj listov sveže bazilike
- žlička origana
- sol
- poper
- 250 g naribanega sira
Tortelini v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko – postopek:
Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Nasekljamo tudi peteršiljeve liste.Na olivnem olju na kratko prepražimo česen in peteršilj, samo toliko, da česen zadiši.Nato prilijemo domačo paradižnikovo mezgo in premešamo. Dodamo suho mešanico začimb, sol, poper, origano in sveže liste bazilike. Premešamo in kratko pokuhamo.Paradižnikovo omako prelijemo v ognjevaren pekač.Torteline v slanem kropu skuhamo all dente.Torteline odcedimo in jih dodamo v paradižnikovo omako. Premešamo, da se omaka oprime tortelinov.
Torteline v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko lahko sedaj že postrežemo. Vendar, če jih želimo popeljati še stopničko višje, jih potrosimo z naribanim sirom in vse skupaj damo v pečico na 185 stopinj Celzija za 15 minut.Postrežemo še vroče. Zraven se poda skleda solate.
Dober tek!