Testenine v smetanovi omaki z orehi
Print Friendly, PDF & Email

Testenine v smetanovi omaki z orehi so okusen in hitro pripravljen obrok, ki ga lahko pripravimo za kosilo ali za večerjo. Vsi ljubitelji orehov – zagotavljam vam, da je ta obrok zadetek v polno. Poskusite!

testenine-v-smetanovi-omaki-z-orehi-1.1

Testenine v smetanovi omaki z orehi – pripomočki:

  • 2 kozici (večja in manjša)
  • kuhalnica
  • cedilo
  • žlica
  • ribežen

Testenine v smetanovi omaki z orehi – sestavine:

Za 2 osebi:

  • 160 g špagetov oz. testenin po izbiri
  • sol
  • 100 ml sladke smetane
  • 50 g sira (npr. ementalca)
  • 1 žlica fino mletih orehov
  • 1 pest nasekljanih orehov

Testenine v smetanovi omaki z orehi – postopek:

Kozico napolnimo z vodo in jo postavimo na štedilnik. Vodo solimo po okusu. Ko voda prične vreti, vanjo damo testenine ter jih premešamo s kuhalnico. Kuhamo toliko časa, kot je zapisano na embalaži od testenin.

Medtem ko se testenine kuhajo, pripravimo omako. Sir naribamo, orehe pa nasekljamo.

testenine-v-smetanovi-omaki-z-orehi-4jpg

Smetano zlijemo v manjšo kozico in kuhamo na zmernem ognju, dokler ne zavre. Nato dodamo sir in mešamo, dokler se sir ne stopi, na koncu pa dodamo še žlico mletih orehov.

testenine-v-smetanovi-omaki-z-orehi-5jpg

testenine-v-smetanovi-omaki-z-orehi-6

Omako še nekajkrat dobro premešamo, potem pa z njo prelijemo testenine, ki smo jih prej precedili in dali na krožnik. Po vrhu potresemo nasekljane orehe.

testenine-v-smetanovi-omaki-z-orehi-3

Naše kosilo je že pripravljeno. Enostavno, kajne?

Uživajte v odlični kombinaciji okusov!

Poskusite tudi hitro pripravljene testenine v smetanovi omaki s tuno.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor