Testenine v smetanovi omaki s tuno
Testenine v smetanovi omaki s tuno so odlična rešitev za tiste dni, ko ste v časovni stiski in bi radi naredili kosilo ali večerjo v čim krajšem času. Vse sestavine, ki jih potrebujete za pripravo, pa boste gotovo vedno našli v svoji shrambi ali hladilniku. Kljub temu da je priprava teh testenin hitra in enostavna, je njihov okus naravnost odličen!
Testenine v smetanovi omaki s tuno – pripomočki:
- ena večja kozica in ena manjša
- kuhalnica
- cedilo
- ribežen
- vilice
Testenine v smetanovi omaki s tuno – sestavine:
za 2 osebi
- 160 g testenin po izbiri (polžki, svederčki, …)
- sol
- 100 ml smetane za kuhanje
- 50 g sira (npr. ementalec)
- 50 g tune
Po okusu lahko količino sestavin prilagajamo (za ljubitelje tune lahko uporabimo tudi 100 g tune, za ljubitelje sira uporabimo več le tega ipd.).
Testenine v smetanovi omaki s tuno – postopek:
Kozico napolnimo z vodo in jo postavimo na štedilnik. Vodo solimo po okusu (ne preveč, saj je sama omaka dovolj slana). Ko voda prične vreti, vanjo damo testenine ter jih premešamo s kuhalnico. Kuhamo toliko časa, kot je zapisano na embalaži od testenin.
Medtem ko se testenine kuhajo, pripravimo omako. Najprej naribamo sir, tuno pa z vilicami pretlačimo.
Smetano zlijemo v manjšo kozico in kuhamo na zmernem ognju, dokler ne zavre. Nato dodamo sir in mešamo, dokler se sir ne stopi, na koncu pa dodamo še tuno.
Omako še nekajkrat dobro premešamo, potem pa z njo prelijemo testenine, ki smo jih prej dali na krožnik.
Naše kosilo je pripravljeno. Enostavno, kajne?
Pa dober tek!