Testenine v smetanovi omaki s tuno
Print Friendly, PDF & Email

Testenine v smetanovi omaki s tuno so odlična rešitev za tiste dni, ko ste v časovni stiski in bi radi naredili kosilo ali večerjo v čim krajšem času. Vse sestavine, ki jih potrebujete za pripravo, pa boste gotovo vedno našli v svoji shrambi ali hladilniku. Kljub temu da je priprava teh testenin hitra in enostavna, je njihov okus naravnost odličen!

testenine-v-smetanovi-omaki-s-tuno6

Testenine v smetanovi omaki s tuno – pripomočki:

  • ena večja kozica in ena manjša
  • kuhalnica
  • cedilo
  • ribežen
  • vilice

Testenine v smetanovi omaki s tuno – sestavine: testenine-v-smetanovi-omaki-s-tuno1

za 2 osebi

  • 160 g testenin po izbiri (polžki, svederčki, …)
  • sol
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 50 g sira (npr. ementalec)
  • 50 g tune

Po okusu lahko količino sestavin prilagajamo (za ljubitelje tune lahko uporabimo tudi 100 g tune, za ljubitelje sira uporabimo več le tega ipd.).

Testenine v smetanovi omaki s tuno – postopek:

Kozico napolnimo z vodo in jo postavimo na štedilnik. Vodo solimo po okusu (ne preveč, saj je sama omaka dovolj slana). Ko voda prične vreti, vanjo damo testenine ter jih premešamo s kuhalnico. Kuhamo toliko časa, kot je zapisano na embalaži od testenin.

testenine-v-smetanovi-omaki-s-tuno2

Medtem ko se testenine kuhajo, pripravimo omako. Najprej naribamo sir, tuno pa z vilicami pretlačimo.

testenine-v-smetanovi-omaki-s-tuno3

Smetano zlijemo v manjšo kozico in kuhamo na zmernem ognju, dokler ne zavre. Nato dodamo sir in mešamo, dokler se sir ne stopi, na koncu pa dodamo še tuno.

testenine-v-smetanovi-omaki-s-tuno4

Omako še nekajkrat dobro premešamo, potem pa z njo prelijemo testenine, ki smo jih prej dali na krožnik.

testenine-v-smetanovi-omaki-s-tuno7

Naše kosilo je pripravljeno. Enostavno, kajne?

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 57 Povprečno: 4.4]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor