Testenine s pestom iz jajčevcev
Print Friendly, PDF & Email

Testenine s pestom iz jajčevcev so nasitna jed, kjer se prepletajo okusi parmezana, bazilike, oljčnega olja in jajčevcev. Pri tem receptu se nič ne komplicira, hitro je narejeno, okusno pa tako, da se sline še tri dni cedijo.

Pripomočki za pripravo testenin s pestom iz jajčevcev

  • mikrovalovna pečica/navadna pečica
  • pladenj iz mikrovalovne pečice
  • palični mešalnik
  • folija za živila
  • višja posoda za pripravo pesta
  • vilice
  • žlica
  • strgalo
  • kozica za kuhanje testenin
  • kuhalnica
  • cedilo

Sestavine za pripravo testenin s pestom iz jajčevcev

Za 4 osebe.

Za pesto iz jajčevcev:

  • 500 g jajčevec
  • 0,7 dl oljčnega olja
  • 70 g naribanega parmezana
  • pest lističev sveže bazilike
  • sol
  • bel poper

Za prilogo:

  • 400 g poljubnih testenin
  • voda za kuhanje testenin
  • sol

Postopek priprave testenin s pestom iz jajčevcev

Jajčevec zavijemo v folijo za živila in “skuhamo” v mikrovalovni pečici na 750W, približno 8 minut na eni strani, nato ga obrnemo in kuhamo še na drugi strani. Parmezan naribamo, baziliko grobo natrgamo. Bojazni, da bi nam folija zašla v jed ni, med kuhanjem v mikrovalovni se lahko del folije sicer stopi, iz jajčevca namreč postržemo le “meso”, olupek pa ostane.

Jajčevec lahko skuhamo tudi v navadni pečici, le da postopek traja nekoliko dlje. Pri uporabi navadne pečice jajčevec postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj Celzija. Obdelujemo približno 30 minut, ventilatorsko.


Ko je jajčevec skuhan, ga odvijemo in prerežemo na pol. Počakamo nekaj minut, da se malce ohladi.

Postopek priprave testenin s pestom iz jajčevcev nadaljujemo tako, da pristavimo kozico z vodo, solimo in po navodilih skuhamo testenine. Kuhane naj bodo “al dente”, torej “na zob”.

Meso jajčevca postrgamo z vilico in predenemo v višjo, ožjo, plastično posodo. Dodamo na grobo natrgano svežo baziliko, oljčno olje in nariban parmezan. Rahlo solimo, ker je že sam parmezan slan in popramo.

Sestavine s paličnim mešalnikom dobro premešamo. Pesto mora biti precej gost.

Vroče testenine predenemo na servirne krožnike, na vrh z žlico dodamo pesto. Tukaj se ponuja še nekaj možnosti v obliki manjših dodatkov. Jaz sem dodala črne olive, odlično bi se podal tudi eden ali dva inčuna oziroma slanika. Malce mlete rdeče paprike in suhega origana sem dodala le za popestritev dekoracije.  Ker je jed ekspresno pripravljena, jo pri nas doma pogosto naredimo. Seveda najraje poleti, ko so jajčevci najbolj aromatični. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor