Testenine malo drugače
Vsi vemo kako pravilno kuhamo riž. Polivamo ga z jušno osnovo. Vendar ste kdaj poskusili narediti podobno s testeninami?! Ne? No, toplo priporočam. Spodnji recept je popolnoma veganski vendar lahko uporabite sestavine kot običajno.
Pripomočki za pripravo testenin malo drugače:
- ponev
- ribežen
- kuhalnica
- posoda za pripravo jušne osnove
Sestavine za pripravo testenin malo drugač:
(za 2 osebi)
- 200 g testenin (priporočam fusilli, penne, celentani ali rigatoni)
- 500 ml domače zelenjavne jušne osnove
- 100 g philadelphia sira ali veganskega nadomestka
- 50 g naribanega parmezana ali veganskega nadomestka
- ščepec žafranike
- sol
- poper
- olivno olje
Postopek priprave testenin malo drugače:
V posodi zavremo 500 ml vode in vanjo kanemo domačo jušno osnovo. Vremo nekaj minut, da se popolnoma stopi.
v ponvi segrejemo olivno olje. Ko je toplo dodamo testenine in jih za nekaj sekund pražimo.
V posodo dodamo nekaj jušne osnove, toliko da pokrijemo vse testenine. Solimo in popramo.
Testenine bomo kuhali približno 10 do 12 minut. Vedno pazimo, da imamo dovolj vode, da se nam ne bi testenine posušile in prismodile.
V posodici bom sedaj pripravili omako. Phipadelphia sir damo v posodo skupaj s parmezanom in ščepcem žafranike.
Dodamo nekaj žlic vode v kateri se kuhajo testenine in vse skupaj dobro premešamo.
Ko so testenine kuhane pristavimo iz ognja ponev. Vanje dodamo omako in skupaj premešamo.
Dobro premešamo testenine in jih serviramo. Za konec lahko dodamo nekaj naribanega parmezana.
Dober tek!