Špageti carbonara
Print Friendly, PDF & Email

Osnovni recept za pravo carbonaro – brez raznih dodatkov kot so smetana, čebula, mleko, česen. Krepka jed, ki bo zadovoljila prav vsakega jedca.

Špageti carbonaraŠpageti carbonara – pripomočki:

  • ponev
  • lonec
  • večja steklena skleda
  • sito
  • ribežen
  • metlica
  • zajemalka za špagete
  • kuhalnica

Špageti carbonara - pripomočki:Špageti carbonara – sestavine:

(za 4 osebe kot glavna jed)

  • 500 g špagetov
  • 100 g ovčjega sira
  • 110 g pancete
  • 4 rumenjaki
  • 2 celi jajci
  • poper, sol

Špageti carbonara – postopek:

Najprej narežemo slanino na drobne kocke ter na fino naribamo parmezan. Nato kuhamo špagete v loncu s slano vodo po navodilih na embalaži. Med kuhanjem špagetov, pripravimo jajčno zmes – v večjo stekleno skledo zmešamo rumenjake s celima jajcema ter dodamo in dobro umešamo in zmešamo še parmezan in poper.

Špageti carbonara - pripomočki:

Slanino na hitro popečemo v ponvi, cca. 3 min in jo nato dodamo jajčno – parmezanovi zmesi.

Špageti carbonara - pripomočki:

 

Špageti carbonara - pripomočki:

Ko so špageti skuhani, jih odcedimo nad lijakom, ter stresemo v omako.

Špageti carbonara - pripomočki:

Dobro premešamo in postrežemo še vroče.

Nasvet
Pri carbonari vmešamo špagete k omaki in ne obratno. Za večjo sočnost lahko na koncu dodamo še par žlic kropa iz kuhe. V kolikor nimate ovčjega sira, lahko uporabite parmezan. Po originalnem receptu se uporablja ličnice, ki pa jih lahko zamenjamo s panceto ali špekom.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor