Špageti carbonara
Osnovni recept za pravo carbonaro – brez raznih dodatkov kot so smetana, čebula, mleko, česen. Krepka jed, ki bo zadovoljila prav vsakega jedca.
Špageti carbonara – pripomočki:
- ponev
- lonec
- večja steklena skleda
- sito
- ribežen
- metlica
- zajemalka za špagete
- kuhalnica
Špageti carbonara – sestavine:
(za 4 osebe kot glavna jed)
- 500 g špagetov
- 100 g ovčjega sira
- 110 g pancete
- 4 rumenjaki
- 2 celi jajci
- poper, sol
Špageti carbonara – postopek:
Najprej narežemo slanino na drobne kocke ter na fino naribamo parmezan. Nato kuhamo špagete v loncu s slano vodo po navodilih na embalaži. Med kuhanjem špagetov, pripravimo jajčno zmes – v večjo stekleno skledo zmešamo rumenjake s celima jajcema ter dodamo in dobro umešamo in zmešamo še parmezan in poper.
Slanino na hitro popečemo v ponvi, cca. 3 min in jo nato dodamo jajčno – parmezanovi zmesi.
Ko so špageti skuhani, jih odcedimo nad lijakom, ter stresemo v omako.
Dobro premešamo in postrežemo še vroče.
Dober tek!