Špageti ala Carbonara s porom in zelišči
Špageti ala Carbonara, ki jih osvežimo in obogatimo z zelenjavo, na primer s porom, peteršiljem in vrtnimi zelišči, omamno dišijo in nam vzbujajo tek in poskrbijo za dobro prebavo.

Špageti ala Carbonara s porom in zelišči – pripomočki:
- lonec za kuhanje špagetov
- cedilo
- nož in deska za rezanje
- ponev
- kuhalnica
- skodelica in vilice za stepanje jajc
- ribežen za parmezan
Špageti ala Carbonara s porom in zelišči – Sestavine:
(za 4 osebe)
- 400 g špagetov poljubne debeline
1/4 masla
- 200 g dobre šunke
- pol glavice česna
- 100 g parmezana ali zbrinca
- 2 jajci
- pol skodelice sladke smetane
- 1 por
- sol
- poper
- 3 vejice majarona ali origana
- šopek peteršilja
Špageti ala Carbonara s porom in zelišči – priprava:
Špagete kuhamo v osoljeni vreli vodi 10 minut oziroma, da so še čvrsti.
V ponvi na ognju razpustimo maslo in dodamo na kocke narezano šunko in nasekljan česen. Prepražimo na hitro 3 do 5 minut. Dodamo narezan por.
Medtem jajci ubijemo v skodelico in ju z vilico stepemo. Naribamo parmezan in nasekljamo svež peteršilj in majaron.
Kuhane, odcejene špagete stresemo v ponev, kjer pražimo šunko in por, premešamo in dodamo sladko smetano in parmezan ter premešamo. Nazadnje dodamo še stepeni jajci in mešamo, da zakrkneta.
Preden serviramo, potresemo še s peteršiljem in zelišči in takoj postrežemo.
Dober tek!