Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine
Print Friendly, PDF & Email

Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine je hitro pripravljena jed, ki pokrije vse potrebe telesa po makro hranilih. Z okusom in sočnostjo vas bo popeljala na čudovito potovanje med omamne vonjave.

 

Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine – pripomočki:

  • deska
  • nož za rezanje
  • nož za čiščenje zelenjave
  • posoda za kuhanje testenin
  • širša ponev ali kozica za pripravo omake
  • pripomoček za mešanje

Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine – sestavine:

  • 1 podolgovata rdeča paprika po osebi (cca 100 g na osebo)
  • 100 do 120 g na trakce narezane svinjske ribice po osebi
  • 100 do 120 g peresnikov po osebi
  • 1 velika jušna žlica kremnega sira po osebi
  • sol
  • sveže mleti poper
  • pol čajne žličke mešanice posušenih zdrobljenih domačih zelišč po osebi
  • 1 zlica oljčnega olja po osebi
  • 1 žlica sezamovega olja po osebi
  • voda za dolivanje med kuhanjem omake
  • zrno česna
  • sveže riban parmezan za posiip

Količino sestavin prilagodite glede na število oseb, čas priprave 20 minut.

Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine – postopek priprave

Očistite 100 g paprike po osebi in jo narežite na poljubne kocke. 100 do 120 g svinjske ribice (biftek) narežete na trakce. Pristavite osoljeno vodo za kuhanje testenin in širšo ponev v katero dajte žlico sezamovega olja po osebi. Na nekoliko segreto olje dodajte meso , narezano papriko in začimbe. Na tihem ognju nekoliko podušite, po potrebi dolijte malo vode in večkrat premešajte ter na koncu dodajte še sveži kremni sir in česen. Posolite in popoprajte.

Dodajte odcejene kuhane peresnike, žlico oljčnega olja po po osebi in jed na hitro premešajte.

Po servirani jedi posipajte sveže ribani parmezan in ponudite skupaj z sezonsko solato.

Pameten nasvet
Testenine hitro popijejo tekočino, zato jed ponudite sveže pripravljeno, omaka pa naj bo bolj tekoča. Po vrhu lahko za dekoracijo posipate se malo sveže mletega popra in dodatno žlico oljčnega olja. 
Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Irena Franić

Pravilna dieta je »način življenja«, le tako je lahko uspešna na dolgi rok brez stresa in nenehnih odrekanj. Samo tako si lahko pridobimo zadostno količino energije in ohranimo svoje zdravje, da smo se sposobni spopadati z današnjim hitrim tempom in obveznostmi, ki jih nalaga življenje. Zato vedno razmišljam o tem kako z lastno žlico ohraniti svoje zdravje in dobro počutje z veliko mero hedonizma in ekonomičnim pristopom v gospodinjstvu. Okusno pripravljeno hrano vedno jem počasi, tako je užitek večji in traja dlje, tako zadovoljim vse moje čute, zadovoljno pa je tudi moje telo. Hrana mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji. Med mojimi recepti vas bo vedno čakal tudi komentar o prehranski vrednosti obroka. Tako boste vedeli, da ste jedli tudi zdravo (ne samo za Obliznit Prste). Kaj več pa boste seveda prebrali v knjigi . . . Z živili ravnajte gospodarno in predvsem spoštljivo saj imajo kot vsaka materija v vesolju svoje zakonitosti, energijo in namen. Spoštujte in ohranjajte kar vam je dano saj tako ohranjate tudi sebe.

Dodaj odgovor