Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine
Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine je hitro pripravljena jed, ki pokrije vse potrebe telesa po makro hranilih. Z okusom in sočnostjo vas bo popeljala na čudovito potovanje med omamne vonjave.
Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine – pripomočki:
- deska
- nož za rezanje
- nož za čiščenje zelenjave
- posoda za kuhanje testenin
- širša ponev ali kozica za pripravo omake
- pripomoček za mešanje
Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine – sestavine:
- 1 podolgovata rdeča paprika po osebi (cca 100 g na osebo)
- 100 do 120 g na trakce narezane svinjske ribice po osebi
- 100 do 120 g peresnikov po osebi
- 1 velika jušna žlica kremnega sira po osebi
- sol
- sveže mleti poper
- pol čajne žličke mešanice posušenih zdrobljenih domačih zelišč po osebi
- 1 zlica oljčnega olja po osebi
- 1 žlica sezamovega olja po osebi
- voda za dolivanje med kuhanjem omake
- zrno česna
- sveže riban parmezan za posiip
Količino sestavin prilagodite glede na število oseb, čas priprave 20 minut.
Sočni peresniki z rdečo papriko in trakci svinjine – postopek priprave
Očistite 100 g paprike po osebi in jo narežite na poljubne kocke. 100 do 120 g svinjske ribice (biftek) narežete na trakce. Pristavite osoljeno vodo za kuhanje testenin in širšo ponev v katero dajte žlico sezamovega olja po osebi. Na nekoliko segreto olje dodajte meso , narezano papriko in začimbe. Na tihem ognju nekoliko podušite, po potrebi dolijte malo vode in večkrat premešajte ter na koncu dodajte še sveži kremni sir in česen. Posolite in popoprajte.
Dodajte odcejene kuhane peresnike, žlico oljčnega olja po po osebi in jed na hitro premešajte.
Po servirani jedi posipajte sveže ribani parmezan in ponudite skupaj s sezonsko solato.