Sočna zelenjavna lazanja
Print Friendly, PDF & Email

Verjemite mi, da tako sočne lazanje niste še jedli. Sočna zelenjavna lazanja je tako barvita, da bo vaše goste presenetila, predvsem z okusom. Ponudimo pa jo lahko tako za kosilo kot za večerjo, saj je pripravljena iz zdravih ter nizkokaloričnih sestavin.

Socna zelenjavna lazanja (10)

Pripomočki za pripravo sočne zelenjavne lazanje:

  • ponev
  • skleda
  • nož
  • rezalna deska
  • pekač
  • zajemavka

Sestavine za pripravo sočne zelenjavne lazanje:

  • 250 g polnozrnatih ali navadnih testenin za lazanje
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g špinače
  • 3 manjše korenčke
  • 2 večja paradižnika
  • 150 g graha
  • 150 g koruze
  • 500 ml domače bešamel omake
  • 200 g mozzarella sira
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Postopek priprave sočne zelenjavne lazanje:

Vso zelenjavo zrežemo na koščke, špinačo operemo ter jo pustimo na strani skupaj z grahom in koruzo. Narezano zelenjavo popražimo na olivnem olju, solimo in popramo. Zelenjavo nato pokrijemo in dušimo približno 15 minut, občasno premešamo.

Socna zelenjavna lazanja (2)

Nato dodamo koruzo in grah ter še malo pokuhamo, približno 5 minut toliko, da tudi grah in koruza dobita okus.

Socna zelenjavna lazanja (3)

Sedaj je naša zelenjava pripravljena in lahko pričnemo s sestavljanjem sočne zelenjavne lazanje. Dno pekača namažemo z malo domače bešamel omake ter nanjo zložimo testenine za lazanje, da pokrijemo dno pekača. Dodamo plast zelenjave.

Socna zelenjavna lazanja (4)

Zelenjavo nato pokrijemo s plastjo špinače in nekaj koščkov mozzarella sira.

Socna zelenjavna lazanja (5)Pokrijemo s testeninami za lazanje in polijemo z domačo bešamel omako. Postopek ponovimo dokler ne porabimo vso zelenjavo. Naredili bomo približno 3 ali celo 4 plasti lazanje. Nekaj zelenjave pustimo na strani saj jo bomo potrebovali za vrhnjo plast sočne zelenjavne lazanje.

Socna zelenjavna lazanja (6)Kot vidite na zgornji sliki smo našo sočno zelenjavno lazanjo zaključili z zadnjo plastjo testenin ter nekaj domače bešamel omake. Lazanjo pokrijemo z zelenjavo, ki smo jo pustili na strani ter dodamo parmezan.

Socna zelenjavna lazanja (7)Sočno zelenjavno lazanjo pečemo v pečici na 200 °C približno 30 minut. Ko je pripravljena jo vzamemo iz pečice in pustimo nekaj minut, da se shladi. Zelenjava se ne bo popolnoma skuhala, vendar bo ostala malce trda, kar bo dodalo sočnost lazanji.

Socna zelenjavna lazanja (8)Nato jo prerežemo in postrežemo. Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.2]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor