Sočna zelenjavna lazanja
Verjemite mi, da tako sočne lazanje niste še jedli. Sočna zelenjavna lazanja je tako barvita, da bo vaše goste presenetila, predvsem z okusom. Ponudimo pa jo lahko tako za kosilo kot za večerjo, saj je pripravljena iz zdravih ter nizkokaloričnih sestavin.
Pripomočki za pripravo sočne zelenjavne lazanje:
- ponev
- skleda
- nož
- rezalna deska
- pekač
- zajemavka
Sestavine za pripravo sočne zelenjavne lazanje:
- 250 g polnozrnatih ali navadnih testenin za lazanje
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 zelena paprika
- 200 g špinače
- 3 manjše korenčke
- 2 večja paradižnika
- 150 g graha
- 150 g koruze
- 500 ml domače bešamel omake
- 200 g mozzarella sira
- sol
- poper
- olivno olje
Postopek priprave sočne zelenjavne lazanje:
Vso zelenjavo zrežemo na koščke, špinačo operemo ter jo pustimo na strani skupaj z grahom in koruzo. Narezano zelenjavo popražimo na olivnem olju, solimo in popramo. Zelenjavo nato pokrijemo in dušimo približno 15 minut, občasno premešamo.
Nato dodamo koruzo in grah ter še malo pokuhamo, približno 5 minut toliko, da tudi grah in koruza dobita okus.
Sedaj je naša zelenjava pripravljena in lahko pričnemo s sestavljanjem sočne zelenjavne lazanje. Dno pekača namažemo z malo domače bešamel omake ter nanjo zložimo testenine za lazanje, da pokrijemo dno pekača. Dodamo plast zelenjave.
Zelenjavo nato pokrijemo s plastjo špinače in nekaj koščkov mozzarella sira.
Pokrijemo s testeninami za lazanje in polijemo z domačo bešamel omako. Postopek ponovimo dokler ne porabimo vso zelenjavo. Naredili bomo približno 3 ali celo 4 plasti lazanje. Nekaj zelenjave pustimo na strani saj jo bomo potrebovali za vrhnjo plast sočne zelenjavne lazanje.
Kot vidite na zgornji sliki smo našo sočno zelenjavno lazanjo zaključili z zadnjo plastjo testenin ter nekaj domače bešamel omake. Lazanjo pokrijemo z zelenjavo, ki smo jo pustili na strani ter dodamo parmezan.
Sočno zelenjavno lazanjo pečemo v pečici na 200 °C približno 30 minut. Ko je pripravljena jo vzamemo iz pečice in pustimo nekaj minut, da se shladi. Zelenjava se ne bo popolnoma skuhala, vendar bo ostala malce trda, kar bo dodalo sočnost lazanji.
Nato jo prerežemo in postrežemo. Naj vam tekne!