Široki rezanci v skutno-smetanovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Velikokrat iščem ideje za hitro skuhano slastno kosilo. V nadaljevanju bom opisala pripravo prav takšne vrste kosila, in sicer sem se tokrat odločila za široke rezance v lahki skutno-smetanovi omaki.

široki rezanci s skutno-smetanovi omaki 3

Široki rezanci v skutno-smetanovi omaki – pripomočki:

  • kozica
  • ponev
  • kuhalnica
  • kuhinjska tehtnica

Široki rezanci v skutno-smetanovi omaki – sestavine:

široki rezanci v skutno-smetanovi omaki0(za 2 osebi)

  • 100–200 g širokih rezancev
  • kanček olja po izbiri (belo, oljčno, laneno ali drugo)
  • 50 g skute
  • 2–3 žlice kisle smetane
  • ščep soli

Široki rezanci v skutno-smetanovi omaki – priprava:

V kozico nalijemo vodo, dodamo ji ščep soli in ko zavre, damo kuhat široke rezance. Rezance kuhamo 10–15 minut.

široki rezanci v skutno-smetanovi omaki 1

Medtem v ponvi pripravimo omako: najprej vlijemo malo olja, nato dodamo skuto in kislo smetano, količinsko po občutku. Če imate raje bolj bogate omake, obojega dajte več, če pa bolj suhe rezance, pa manj. Ko skuta in kisla smetana zavreta, ju začinimo s ščepcem soli in naša omaka je že pripravljena. Po želji lahko dodate še kakšne začimbe.

siroki rezanci-kolaz

Prelijemo jo po širokih rezancih in postrežemo. Zraven se zelo poda kaka solata, npr. vložena rdeča pesa, zelena solata ali kakšna druga.

široki rezanci s skutno-smetanovi omaki 3

Uživajte v hitro pripravljenem kosilu!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Jasnykuha

Rada kuham, pečem in uživam življenje :-) Poleg ustvarjanja v kuhinji tudi šivam, vabljeni k ogledu moje FB strani: https://www.facebook.com/Jasninsvet/?ref=bookmarks :)

Dodaj odgovor