Široki rezanci v skutno-smetanovi omaki
Velikokrat iščem ideje za hitro skuhano slastno kosilo. V nadaljevanju bom opisala pripravo prav takšne vrste kosila, in sicer sem se tokrat odločila za široke rezance v lahki skutno-smetanovi omaki.
Široki rezanci v skutno-smetanovi omaki – pripomočki:
- kozica
- ponev
- kuhalnica
- kuhinjska tehtnica
Široki rezanci v skutno-smetanovi omaki – sestavine:
(za 2 osebi)
- 100–200 g širokih rezancev
- kanček olja po izbiri (belo, oljčno, laneno ali drugo)
- 50 g skute
- 2–3 žlice kisle smetane
- ščep soli
Široki rezanci v skutno-smetanovi omaki – priprava:
V kozico nalijemo vodo, dodamo ji ščep soli in ko zavre, damo kuhat široke rezance. Rezance kuhamo 10–15 minut.
Medtem v ponvi pripravimo omako: najprej vlijemo malo olja, nato dodamo skuto in kislo smetano, količinsko po občutku. Če imate raje bolj bogate omake, obojega dajte več, če pa bolj suhe rezance, pa manj. Ko skuta in kisla smetana zavreta, ju začinimo s ščepcem soli in naša omaka je že pripravljena. Po želji lahko dodate še kakšne začimbe.
Prelijemo jo po širokih rezancih in postrežemo. Zraven se zelo poda kaka solata, npr. vložena rdeča pesa, zelena solata ali kakšna druga.
Uživajte v hitro pripravljenem kosilu!