Široki rezanci s pršutom in teranom
Široki rezanci s pršutom in teranom so odlična izbira za enostaven in hitro pripravljen obrok.
Široki rezanci s pršutom – pripomočki:
- lonec za kuhanje testenin
- kuhalnica
- cedilo za testenine
- globoka ponev
- deska za rezanje
- nož
Široki rezanci s pršutom – sestavine:
- 300 g širokih rezancev
- 100 g pršuta
- 1 majhna pločevinka paradižnikovih pelatov
- 5 žlic oljčnega olja
- 5 strokov česna
- 0,5 dl terana
- 1 dl smetane za kuhanje
- sol
- črni poper v zrnju
- parmezan
Široki rezanci s pršutom – postopek:
Najprej pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, jo posolimo in vanjo stresemo rezance in jih skuhamo na zob.
Česen olupimo in ga narežemo na lističe. Pelate v skodelici stremo in pomešamo s paradižnikovim sokom iz pločevinke. V globoki ponvi segrejemo oljčno olje in dodamo česen, ki ga prepražimo le toliko, da zadiši. Dodamo pelate in vse skupaj počasi kuhamo tri minute.
Pelate zalijemo s teranom in sladko smetano ter posolimo. Omako malo pokuhamo, da se zgosti.
Pršut narežemo na manjše koščke. Parmezan nastrgamo na lističe.
Kuhane rezance predenemo v omako. Zraven dodamo tudi nekaj vode, v kateri so se kuhali rezanci, da je omaka bolj sočna. Kuhamo še eno minuto, da se omaka prime testenin.
Jed razdelimo na krožnike. Potresemo jo z narezanim pršutom, parmezanom in grobo mletim črnim poprom. Po želji jo potresemo še s svežo baziliko.
Dober tek!