Široki rezanci s pršutom in teranom
Print Friendly, PDF & Email

Široki rezanci s pršutom in teranom so odlična izbira za enostaven in hitro pripravljen obrok.

Široki rezanci s pršutom in teranom

Široki rezanci s pršutom – pripomočki:

  • lonec za kuhanje testenin
  • kuhalnica
  • cedilo za testenine
  • globoka ponev
  • deska za rezanje
  • nož

Široki rezanci s pršutom – sestavine:

  • 300 g širokih rezancev
  • 100 g pršuta
  • 1 majhna pločevinka paradižnikovih pelatov
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 5 strokov česna
  • 0,5 dl terana
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • sol
  • črni poper v zrnju
  • parmezan

Široki rezanci s pršutom – postopek:

Najprej pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, jo posolimo in vanjo stresemo rezance in jih skuhamo na zob.

Česen olupimo in ga narežemo na lističe. Pelate v skodelici stremo in pomešamo s paradižnikovim sokom iz pločevinke. V globoki ponvi segrejemo oljčno olje in dodamo česen, ki ga prepražimo le toliko, da zadiši. Dodamo pelate in vse skupaj počasi kuhamo tri minute.

Široki rezanci s pršutom in teranom

Pelate zalijemo s teranom in sladko smetano ter posolimo. Omako malo pokuhamo, da se zgosti.

Široki rezanci s pršutom in teranom

Pršut narežemo na manjše koščke. Parmezan nastrgamo na lističe.

Kuhane rezance predenemo v omako. Zraven dodamo tudi nekaj vode, v kateri so se kuhali rezanci, da je omaka bolj sočna. Kuhamo še eno minuto, da se omaka prime testenin.

Jed razdelimo na krožnike. Potresemo jo z narezanim pršutom, parmezanom in grobo mletim črnim poprom. Po želji jo potresemo še s svežo baziliko.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor