Rižota s porom
Print Friendly, PDF & Email

Rižota s porom je jed, ki jo hitro in enostavno pripravimo, z malo sestavinami. Zagotavlja nam odlično, lahko kosilo. Ena ideja več za brezmesen obrok. Sicer sta pa glavna igralca tukaj por in riž. Okus zaokroži parmezan, ki ga dodamo, ko je jed že skuhana.

Pripomočki za pripravo rižote s porom

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo rižote s porom

za 3 osebe

  • 400 g pora
  • 35 g masla
  • 2 vejici divjega česna (ni nujno), kot izbira 2 stroka navadnega česna
  • 200 g riža arborio
  • 50 g parmezana
  • sol
  • bel poper

Postopek priprave rižote s porom

Por operemo, očistimo morebitne zemlje in steblo razrežemo po dolgem dvakrat, nato še na drobnejše koščke, približno pol centimetra.

Na kuhalno ploščo postavimo kozico, v kateri bomo pripravljali rižoto s porom. Vanjo položimo maslo in ga raztopimo.  Dodamo por. Pražimo par minut, nato dodamo narezan divji česen, če ga slučajno imamo. Opcija sta tudi 2 stroka navadnega česna. Solimo in pražimo še nekaj minut.

Nato dodamo riž in zalivamo z vodo. V bistvu klasično skuhamo rižoto. Tik preden je dokončano, dodamo še nariban parmezan ter bel poper in premešamo. V kozici pustimo 2 minuti, da riž postane kremast.

Jed je pripravljena. Postreči moramo takoj, v nasprotnem primeru riž posrka vso tekočino in rižota s porom postane suha. Jaz sem postregla z domačim radičem. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor