Pražen krompir z ocvirki
Print Friendly, PDF & Email

Si želite nekoliko drugačen in zelo okusen pražen krompir z ocvirki? Potem predlagam, da poskusite narediti pražen krompir z ocvirki, ki bo s svojim očarljivim in popolnim okusom prijetno presenetil tudi najbolj zahtevne in izbirčne osebe. Po tem receptu bomo pripravili odlično in zelo okusno prilogo. Tako pripravljen pražen krompir z ocvirki bo zadostoval za 5 do 6 obrokov.

Pripomočki za pripravo praženega krompirja z ocvirki:

  • večji lonec s pokrovko za kuhanje krompirja
  • lonec velikosti 3 l ali več
  • večji krožnik
  • nož in deska za rezanje
  • velika jušna žlica
  • kuhalnica
  • pripomoček za pretlačenje krompirja
  • tehtnica
  • električni štedilnik

Sestavine za pripravo praženega krompirja z ocvirki:

  • 1 kg krompirja
  • 500 g čebule
  • 130 g ocvirkov v svinjski masti
  • 6 žlic sončničnega olja
  • 1 žlica začimbne mešanice (sama sem uporabila začimbno mešanico Vegeta)
  • sol in poper po okusu
  • posušeni peteršilj za dekoracijo

Postopek za pripravo praženega krompirja z ocvirki:

V lonec za kuhanje položimo opran krompir in vlijemo toliko vode, da pokrije ves krompir, na lonec namestimo pokrovko in ga postavimo na štedilnik. Kuhamo na srednje močnem ognju okoli 20 do 30 minut, odvisno od velikosti krompirja.

Ko je krompir kuhan, vodo odcedimo in krompir pustimo, da se nekoliko ohladi, nato ga olupimo in postavimo na krožnik.

Ko se krompir kuha, vzamemo drugi lonec in vanj damo sončnično olje ter ga na nizki temperaturi segrevamo. Na deski za rezanje na drobno narežemo 500 g čebule. Ko se olje v loncu segreje, dodamo narezano čebulo, jo nekoliko posolimo in na nizki temperaturi pražimo 15 do 20 minut ter večkrat premešamo.

Na prepraženo čebulo damo ocvirke v masti in nadaljujemo s praženjem še 5 do 7 minut na nizki temperaturi ter večkrat premešamo.

Med tem časom narežemo olupljen krompir na manjše kose in ga dodamo praženim sestavinam, premešamo, solimo in popramo po okusu ter dodamo eno žlico začimbne mešanice. Pri pripravi sem tokrat uporabila kupljeno začimbno mešanico Vegeta.

Vse dobro premešamo. Ko so sestavine v loncu lepo združene, vzamemo pripomoček za tlačenje krompirja in na grobo pretlačimo vse sestavine v loncu.

Vse skupaj dobro premešamo in pražimo še 5 minut. Po poteku tega časa lonec odstranimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi. Pražen krompir z ocvirki je pripravljen, postrežemo ga kot prilogo in po želji okrasimo s posušenim peteršiljem.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor