Porova frtalja s pršutkom
Frtalja je tipična primorska jed, običajno narejena z zelišči. Tokrat jih bo nadomestil por, ki bo skupaj s pršutom dobil še boljši okus.
Porova frtalja s pršutkom – pripomočki:
● desko in nož za rezanje
● posodico v kateri bomo zmešali jajce
● ponev s pokrovom
● krožnik in lopatko za pomoč pri obračanju
Porova frtalja s pršutkom – sestavine:
● 50 g na koščke narezanega pršuta
● 5 manjših porov
● 1 žlica kokosovega olja
● 2 jajci
● 1 žlička kisle smetane
● sol, poper
Porova frtalja s pršutkom – postopek:
Por operemo in razrežemo na kolobarje.
V ponvi segrejemo kokosovo olje. Ko je dovolj vroče, v ponev stresemo por, ga solimo in popramo, ter na hitro popražimo. Ko spusti vodo, dodamo še pršut.
Medtem v posoditi razžvrkljamo dve jajci, dodamo sol in poper, ter žličko kisle smetane.
Mešanico prelijemo čez por in pršut, ter pokrijemo s pokrovom. Pečemo približno 3 minute na zmernem ognju.
Nato s pomočjo lopatke in krožnika frtaljo obrnemo, in zapečemo še na drugi strani.
In že odhaja na mizo … Dobili smo hitro in enostavno narejeno frtaljo brez moke, ki jo lahko pojemo kot predjed, ali ob solati, kot glavno jed.