Polnjene polovice paprik – pečene v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Tokrat naredimo polnjene paprike malo drugače, a prav tako odličnega okusa, celo rahlo zapečene v pečici. Jed je narejena enostavno in dokaj hitro, na koncu moramo le počakati kakšne pol ure ali malce več, da se paprike zapečejo.
Polnjene polovice paprik – pečene v pečici lahko postrežemo tako za kosilo, kot večerjo. Prav tako pa bodo ob kakšnem praznovanju pravi hit na naši mizi.

polnjene-polovice-paprik-pecene-v-pecici

Pripomočki za polnjene polovice paprik:

  • pečica

Sestavine za polnjene polovice paprik:

Za 4 osebe:

  • 4 paprike
  • 400 g mletega mesa (poljubnega)
  • 100 g kuhane čičerike
  • 100 g kuhanega fižola
  • 3 stroki česna
  • 1 čebula (120 g)
  • 1 žlička mlete paprike
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olja

Paradižnikova omaka:

  • 500 ml paradižnikove mezge
  • sol
  • ščepec origana

Postopek za polnjene polovice paprik – pečene v pečici:

Za polnjene polovice paprik – pečene v pečici, si najprej pripravimo lepe, debelejše paprike. Jih operemo, osušimo in prerežemo na polovičke. Prav tako si pripravino poljubno mleto meso.

polnjene-polovice-paprik-pecene-v-pecici

Čebulo in česen na drobno sesekljamo, popražimo na olju in dodamo mleto meso. Pražimo par minut, da povre tekočina, ki jo spusti meso ob toplotni obdelavi, nato dodamo kuhano čičeriko in fižol ter še pražimo 2 do 3 minute.

polnjene-polovice-paprik-pecene-v-pecici

Nadev ohladimo in nato ohlajenemu dodamo jajce ter začimbe.
Pri nadevu lahko prosto spreminjamo sestavine. Če nekomu ni všeč čičerika, lahko namesto nje doda isto količino kuhane leče. Lahko naredite nadev tudi zgolj iz ene stročnice, če želite.

polnjene-polovice-paprik-pecene-v-pecici

V pekač sedaj nalijemo paradižnikovo omako, ki ji dodamo sol in meni zelo paše ščepec origana.

polnjene-polovice-paprik-pecene-v-pecici

Izdolbene polovičke paprik sedaj napolnimo s pripravljenim nadevom in jih polagamo v pekač eno zraven druge.

polnjene-polovice-paprik-pecene-v-pecici

Polnjene polovice paprik pečemo pokrite z aluminijasto folijo ali papirjem za peko – v ventilacijski pečici ogreti na 200 °C približno 30 minut. Nato odstranimo folijo ali papir in jih pustimo še 5 do 10 minut, da se lepo zapečejo povrhu.

polnjene-polovice-paprik-pecene-v-pecici

Jed postrežem takoj vročo z veliko porcijo sezonske solate. Ostalih prilog pravzaprav ne potrebujemo, saj nadev vsebuje vse od mesa do stročnic.

polnjene-polovice-paprik-pecene-v-pecici

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor