Polnjene palačinke iz pečice
Če želite pripraviti hitro in okusno kosilo, so polnjene palačinke iz pečice dobra kulinarična ideja. Palačinke lahko spečete že dan prej ali pa vsaj naredite maso zanje, naslednji dan pa jih napolnite in zapečete. Poleg preproste priprave jih odlikuje tudi odličen okus. Vanje lahko “zamaskirate” tudi zelenjavo, ki je otroci sicer ne bi pojedli, tako pa je ne vidijo in niti ne zaznajo, saj je v polnilu toliko dobrih okusov, da se določene zelenjave niti ne opazi. Poskusite jih in se kulinarično razvajajte!
Pripomočki za polnjene palačinke iz pečice:
- dve posodi
- ponev za palačinke
- ponev za pripravo zmesi
- pečica
- pekač
- peka papir
- kuhalnica
- obračalka
Sestavine za polnjene palačinke iz pečice
Za 2 osebi:
Za palačinke:
- 1 jajce
- pol jušne žlice olja
- pol čajne žličke soli
- 7 jušnih žlic gladke moke
- okoli 230 ml mleka
Za polnilo:
- oljčno olje
- 250 g piščančjega mesa
- 0,5 do 1 dl vode
- ščepec mlete sladke paprike
- 2 jušni žlici koruze
- nekaj listov zelja
- nekaj listov ohrovta
- 1 jušna žlica majoneze
- ščepec soli in popra
- nekaj kapljic (domače) čilijeve omake
- 4 jušne žlice kisle smetane
- 150 g naribanega sira
- nekaj žličk nacho sira
- čajna žlička sojine omake
Postopek za pripravo polnjenih palačink:
Najprej pripravimo zmes za palačinke po receptu za najboljše palačinke, ki se topijo v ustih. Za polnjenje rabimo pet do šest palačink, če nam ostane kaj viška, jih napolnimo s sladkim polnilom in pojemo kot sladico.
V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo piščančje meso, ki smo ga predhodno narezali na koščke. Meso solimo, popramo in posujemo z mleto sladko papriko. Premešamo. Pečemo ga 20 minut na zmernem ognju. Občasno dodamo malo vode.
Zelje in ohrovt narežemo na trakce, dolge nekaj cm. Dodamo jih v ponev in pečemo še nekaj minut.
Nato meso, zelje in ohrovt prestavimo v posodo. Polijemo ga s sojino omako in kančkom čilijeve omake. Vse skupaj dobro premešamo.
Nato dodamo še kislo smetano, koruzo in majonezo.
Premešamo. Na vsako palačinko nanesemo nekaj žlic polnila. Po vrhu ga pokapamo s čilijevo omako.
Polnilo potresemo z naribanim sirom.
Palačinko zavijemo in zapremo ob strani, kot je videti na spodnji sliki. Prestavimo jih na pekač, obložen s peka papirjem.
Vsako palačinko premažemo z nacho sirom in potresemo še z malo naribanega sira.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in polnjene palačinke postavimo vanjo. Pečemo jih nekje 10 minut, dokler se sir ne stopi in zapeče.
Še vroče polnjene palačinke iz pečice postrežemo na krožnike. Dober tek!