Poletna zelenjavna priloga
Print Friendly, PDF & Email

Poleti, ko imamo na voljo ogromno zelenjave, včasih že nimamo več idej, kaj še narediti iz nje. Mi imamo idejo za vas. Preprosto prilogo, ki jo lahko pripravimo k mesu, ribam, rižu, krompirju ali kus kusu. Možnosti je ogromno, prav tako tudi zelenjave, ki jo lahko uporabite. Mi smo uporabili to, kar smo imeli na vrtu in v hladilniku.

Poletna zelenjavna priloga

Poletna zelenjavna priloga – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Poletna zelenjavna priloga – sestavine

Za 2 osebi

Količina je seveda odvisna od tega, kaj imate na voljo in kaj imate radi, tako da natančne količine niso tako pomembne.

  • 6 manjših korenčkov
  • 1 manjša bučka
  • 2 papriki (rdeča in rumena)
  • žlica masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol po okusu

Uporabimo lahko še por, čebulo, gobice …

Poletna zelenjavna priloga – priprava

Zelenjavo moramo narezati na enako velike koščke, da se bo prepražila v enakem času. Narežemo jih na tanke palčke, da se bo pražila zelo kratek čas in ohranila vse vitamine.

Poletna zelenjavna priloga 1

Na ponvi na nizkem olju stopimo maslo in olje. Ko je vse skupaj vroče, dodamo vso zelenjavo naenkrat in na visoki temperaturi pražimo cca. 5 minut, toliko da se vse skupaj malo zmehča.

Poletna zelenjavna priloga 2

Ko ugriznemo, zelenjava ne sme biti preveč mehka. Čisto na koncu dodamo še približno dva ščepca soli, odvisno koliko zelenjave imamo.

Poletna zelenjavna priloga 3

Preprosto, hitro, barvito in hranljivo.

Pa dober tek!

Poletna zelenjavna priloga 4

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor