Poletna zelenjavna priloga
Poleti, ko imamo na voljo ogromno zelenjave, včasih že nimamo več idej, kaj še narediti iz nje. Mi imamo idejo za vas. Preprosto prilogo, ki jo lahko pripravimo k mesu, ribam, rižu, krompirju ali kus kusu. Možnosti je ogromno, prav tako tudi zelenjave, ki jo lahko uporabite. Mi smo uporabili to, kar smo imeli na vrtu in v hladilniku.
Poletna zelenjavna priloga – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Poletna zelenjavna priloga – sestavine
Za 2 osebi
Količina je seveda odvisna od tega, kaj imate na voljo in kaj imate radi, tako da natančne količine niso tako pomembne.
- 6 manjših korenčkov
- 1 manjša bučka
- 2 papriki (rdeča in rumena)
- žlica masla
- 2 žlici olivnega olja
- sol po okusu
Uporabimo lahko še por, čebulo, gobice …
Poletna zelenjavna priloga – priprava
Zelenjavo moramo narezati na enako velike koščke, da se bo prepražila v enakem času. Narežemo jih na tanke palčke, da se bo pražila zelo kratek čas in ohranila vse vitamine.
Na ponvi na nizkem olju stopimo maslo in olje. Ko je vse skupaj vroče, dodamo vso zelenjavo naenkrat in na visoki temperaturi pražimo cca. 5 minut, toliko da se vse skupaj malo zmehča.
Ko ugriznemo, zelenjava ne sme biti preveč mehka. Čisto na koncu dodamo še približno dva ščepca soli, odvisno koliko zelenjave imamo.
Preprosto, hitro, barvito in hranljivo.
Pa dober tek!