Piščanec z gorgonzolo
Print Friendly, PDF & Email

Piščanca z gorgonzolo si lahko pripravimo med delovnim tednom kot hitro kosilo ali večerjo, brez zadržkov pa ga lahko ponudimo tudi na bolj slavnostnem jedilniku. Gorgonzola je sir s posebnim, plemenitim okusom, ki popestri vsako jed, kateri jo dodamo.

piscanec-z-gorgonzoloPiščanec z gorgonzolo – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • ponev s pokrovko
  • manjša kozica
  • kuhalnica
  • ribežen

Piščanec z gorgonzolo – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 300 g piščančjih prsi
  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 – 1,5 dl smetane za kuhanje
  • 60 g gorgonzole
  • 30 g naribanega parmezana
  • poper po okusu
  • sol po okusu

Piščanec z gorgonzolo – priprava:

Piščančja prsa narežemo na zrezke. Lahko pa si olajšamo delo in kupimo že pripravljene zrezke. Gorgonzolo narežemo na manjše kose, da se bo hitreje stopila. Parmezan drobno naribamo. V ponvi segrejemo žlico olja in spečemo zrezke. Pečemo jih na vsaki strani 2 – 3 minute. Pečene zrezke damo na stran in pripravimo omako.

piscanec-z-gorgonzoloV manjšo kozico za omake vlijemo smetano in jo na srednji temperaturi segrejemo. Dodamo na manjše kose narezano gorgonzolo in mešamo, dokler se ne stopi. Dodamo nariban parmezan in mešamo, dokler se ne stopi. Poskusimo omako in jo po potrebi dosolimo. S soljo ne pretiravamo, ker je že sama gorgonzola precej slana. Dodamo ščep popra in premešamo.

piscanec-z-gorgonzoloPiščančje zrezke damo na krožnik in jih prelijemo s pripravljeno omako. Postrežemo takoj s prilogo po izbiri.

piscanec-z-gorgonzoloUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor