Piščanec z gorčico v smetanovi omaki z gorgonzolo
Piščanec z gorčico v smetanovi omaki z gorgonzolo mi je všeč, ker se ga pripravi res hitro in enostavno, rezultat pa je odličen. Je super izbira za kosilo med tednom.
Piščanec z gorčico v smetanovi omaki z gorgonzolo – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- nož
- deska za rezanje
- krožnik
- manjša skodelica
- ponev s pokrovko
- kuhalnica
Piščanec z gorčico v smetanovi omaki z gorgonzolo – sestavine:
(za 2 osebi)
- 4 kose piščančjih stegen brez kosti in kože
- 1 zvrhana jedilna žlica gorčice
- ščep soli
- ščep timijana (po želji)
- ščep popra
- 2 jedilni žlici olja
za omako:
- cca. 1 dl smetane za kuhanje
- 50 g gorgonzole
Piščanec z gorčico v smetanovi omaki z gorgonzolo – priprava:
V manjši skledi zmešamo gorčico, ščep soli, ščep popra in po želji ščep timijana. Piščančja stegna brez kosti in kože razporedimo na krožnik in jih na obeh straneh premažemo s pripravljeno gorčico. Pustimo jih stati 10 minut. V ponvi segrejemo olje in spečemo piščančja stegna (2 minuti na vsaki strani). Ko so piščančja stegna pečena, jih vzamemo iz ponve in odložimo na topel krožnik ter pokrijemo, da bodo ostala topla, medtem ko pripravimo omako.
V ponev, v kateri smo prej spekli piščančja stegna (posode ne čistimo), vlijemo približno 1 dl smetane za kuhanje. Dodamo kose gorgonzole in med stalnim mešanjem počakamo, da se gorgonzola stopi. Omake nič ne solimo, ker je že sama gorgonzola dovolj slana. Piščančja stegna z gorčico postrežemo s poljubno prilogo ter prelijemo z omako. Postrežemo takoj.
Uživajte v okusih!