Piščančji rezanci z bučnimi in sončničnimi semeni
Print Friendly, PDF & Email

Piščanca lahko pripravimo na neskončno načinov. Ponavadi jemo pečenega ali ocvrtega, včasih v omaki. Lahko pripravimo zrezke ali razrezanega na koščke. Tokrat vam predstavljam zanimivo kombinacijo mehkih piščančjih rezancev s hrustljavimi semeni v svilnati omaki. Morda zveni zahtevno, a je jed pripravljena kot bi mignil.

Piščančji rezanci z bučnimi in sončničnimi semeni – pripomočki:

  • nož in deska za rezanje
  • žlica
  • žlička
  • globok krožnik
  • skledica
  • kuhalnica
  • ponvica s pokrovko

Piščančji rezanci z bučnimi in sončničnimi semeni – sestavine:

za 2 osebi

  • 2 piščančja fileja
  • 3 žlice moke
  • 2 žlički bučnih semen
  • 2 žlički sončničnih semen
  • maščoba za ponev
  • sol
  • poper
  • rožmarin
  • voda

Piščančji rezanci z bučnimi in sončničnimi semeni – postopek:

Piščančji file narežemo na trakce in začinimo s soljo in poprom.

Meso povaljamo v moki, ki smo jo nasuli v globok krožnik. Tačas ogrejemo ponvico na štedilniku in dodamo malo maščobe. Pomokane piščančje trakce polagamo na vročo maščobo in jih popečemo z obeh strani. Vmes grobo nasekljamo bučna in sončnična semena. Ko je meso zlato zapečeno, ga poberemo iz ponvice in odložimo v skledico. V ponvico dodamo še malo maščobe in popražimo ostanek moke. Dodamo še narezana semena in pražimo, dokler moka ne porjavi.

Nato vrnemo v ponvico meso in zalijemo z vodo. Dodamo še malo rožmarina.

Pokrijemo s pokrovko in kuhamo približno deset minut na srednji temperaturi. Po potrebi omako še solimo in popramo. Ponudimo z domačimi svaljki, testeninami ali rižem.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor