Piščančji rezanci z bučnimi in sončničnimi semeni
Piščanca lahko pripravimo na neskončno načinov. Ponavadi jemo pečenega ali ocvrtega, včasih v omaki. Lahko pripravimo zrezke ali razrezanega na koščke. Tokrat vam predstavljam zanimivo kombinacijo mehkih piščančjih rezancev s hrustljavimi semeni v svilnati omaki. Morda zveni zahtevno, a je jed pripravljena kot bi mignil.
Piščančji rezanci z bučnimi in sončničnimi semeni – pripomočki:
- nož in deska za rezanje
- žlica
- žlička
- globok krožnik
- skledica
- kuhalnica
- ponvica s pokrovko
Piščančji rezanci z bučnimi in sončničnimi semeni – sestavine:
za 2 osebi
- 2 piščančja fileja
- 3 žlice moke
- 2 žlički bučnih semen
- 2 žlički sončničnih semen
- maščoba za ponev
- sol
- poper
- rožmarin
- voda
Piščančji rezanci z bučnimi in sončničnimi semeni – postopek:
Piščančji file narežemo na trakce in začinimo s soljo in poprom.
Meso povaljamo v moki, ki smo jo nasuli v globok krožnik. Tačas ogrejemo ponvico na štedilniku in dodamo malo maščobe. Pomokane piščančje trakce polagamo na vročo maščobo in jih popečemo z obeh strani. Vmes grobo nasekljamo bučna in sončnična semena. Ko je meso zlato zapečeno, ga poberemo iz ponvice in odložimo v skledico. V ponvico dodamo še malo maščobe in popražimo ostanek moke. Dodamo še narezana semena in pražimo, dokler moka ne porjavi.
Nato vrnemo v ponvico meso in zalijemo z vodo. Dodamo še malo rožmarina.
Pokrijemo s pokrovko in kuhamo približno deset minut na srednji temperaturi. Po potrebi omako še solimo in popramo. Ponudimo z domačimi svaljki, testeninami ali rižem.
Naj vam tekne!