Piščančje prsi v korenčkovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Prihaja poletje in s tem čas za bolj lahke obroke, manj mastne obroke. Težko hrano bomo pustili za zimski čas. Ta zelo okusna kombinacija piščančjega mesa in korenja vam bo zagotovo všeč. Ideja za čudovito in zelo okusno kosilo prav za ta poletni čas.

Ideja za čudovito in zelo okusno kosilo prav za ta poletni čas.Piščančje prsi v korenčkovi omaki – pripomočki:

  • globoka posoda za kuhanje
  • ribežen
  • palični mešalnik
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica

Piščančje prsi v korenčkovi omaki – sestavine:

  • Piščančje prsi v korenčkovi omaki2 kosa piščančjih prsi
  • 1 večja čebula
  • 3 večji korenčki
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 80 g masla
  • sol
  • 1 jušna kocka
  • 8 dl vode

Piščančje prsi v korenčkovi omaki – postopek:

Piščančje meso narežemo na približno enake kose. Narežemo čebulo, očistimo in naribamo korenček.

Piščančje prsi v korenčkovi omaki

Na raztopljenem maslu pražimo narezano piščančje meso. Ko je meso lepe zlato-rumene barve, ga odstranimo iz posode in na isti maščobi
nadaljujemo s praženjem narezane čebule in naribanega korenja.

Piščančje prsi v korenčkovi omaki

Piščančje prsi v korenčkovi omaki

Pri postopku praženja občasno dodajamo malo vode, sol po okusu. Nenehno mešamo približno 10 minut.
Dodamo 1 jušno kocko (kokošjo ali zelenjavno), vlijemo 8 dl vode in kuhamo 35 minut.

Piščančje prsi v korenčkovi omaki
Odstranimo z ognja in zmiksamo omako z paličnim mešalnikom.

Zmiksano omako ponovno vrnemo na štedilnik, ji dodamo piščanca in na zmernem ognju kuhamo še 5 minut.
Na koncu vlijemo smetano za kuhanje, premešamo in odstranimo z ognja.


Kosilo je gotovo.

Dober tek vam želim.

 

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor