Pire iz krompirja in brstičnega ohrovta
Print Friendly, PDF & Email

Preprosta in odlična priloga k jedem je pire iz krompirja, ki ga ima rado veliko ljudi. Kaj pa pire iz krompirja in brstičnega ohrovta? Že nekaj časa nazaj sem dobila idejo o tej zanimivi kombinaciji. Ohrovt je zelenjava, na katero, po mojem mnenju, kar pozabljamo, kar je velika škoda, še posebej ker je tako zdrav. Iz ohrovta večinoma naredim kakšno solato ali jo dodam kot prilogo k različnim jedem. Kaj pa vi?

Naredite si danes za kosilo prav poseben pire iz krompirja in brstičnega ohrovta in ga tako vključite v svoj jedilnik.

pire iz krompirja in ohrovta

Pripomočki za pire iz krompirja in brstičnega ohrovta

  • tlačilka za krompir

Sestavine za pire iz krompirja in brstičnega ohrovta

Za 3 osebe:

  • 500 g krompirja
  • 250 g do 300 g ohrovta
  • sol
  • maslo (jaz sem uporabila vegansko)
  • cca. 30 ml ovsenega napitka oz. mleko

Kako naredim pire iz krompirja in brstičnega ohrovta

Krompir najprej umijem in olupim ter narežem na manjše kose. V posodo stresem narezan krompir in čez prelijem vodo, ga posolim ter dam vse skupaj kuhat. Sama sem kuhala v ekonom loncu zato je bil krompir kuhan že po 15 minutah. Če boste kuhali v navadni posodi po cca. 20 minutah z vilicami preverite, če je krompir že kuhan.

Brstičnemu ohrovtu odstranim grde listke, ga umijem pod vodo in ga dam kuhati za cca. 10 minut. Z vilicami poizkusim, če je dovolj mehak.

pire iz krompirja in ohrovta

Ko je krompir skuhan, mu odlijem vodo in mu dodam cca. 30 ml ovsenega napitka ali mleka. Dodam še za žličko masla ter posolim. S tlačilko za krompir pretlačim krompir. Če imate občutek, da je pire premalo mehak lahko dodaste še malo ovsenega napitka ali mleka (tekočino dodajte po občutku).

pire iz krompirja in ohrovta

V drugi posodi s tlačilko pretlačim še ohrovt.

pire iz krompirja in ohrovta

Krompir prestavil k pireju od ohrovta in še enkrat oboje skupaj pretlačim s tlačilko. Po okusu še malo dosolim.

pire iz krompirja in ohrovta5

In pire je narejen. Sama sem ga ponudila kot prilogo zraven jote.

pire iz krompirja in ohrovta

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor