Pire iz krompirja in brstičnega ohrovta
Preprosta in odlična priloga k jedem je pire iz krompirja, ki ga ima rado veliko ljudi. Kaj pa pire iz krompirja in brstičnega ohrovta? Že nekaj časa nazaj sem dobila idejo o tej zanimivi kombinaciji. Ohrovt je zelenjava, na katero, po mojem mnenju, kar pozabljamo, kar je velika škoda, še posebej ker je tako zdrav. Iz ohrovta večinoma naredim kakšno solato ali jo dodam kot prilogo k različnim jedem. Kaj pa vi?
Naredite si danes za kosilo prav poseben pire iz krompirja in brstičnega ohrovta in ga tako vključite v svoj jedilnik.
Pripomočki za pire iz krompirja in brstičnega ohrovta
- tlačilka za krompir
Sestavine za pire iz krompirja in brstičnega ohrovta
Za 3 osebe:
- 500 g krompirja
- 250 g do 300 g ohrovta
- sol
- maslo (jaz sem uporabila vegansko)
- cca. 30 ml ovsenega napitka oz. mleko
Kako naredim pire iz krompirja in brstičnega ohrovta
Krompir najprej umijem in olupim ter narežem na manjše kose. V posodo stresem narezan krompir in čez prelijem vodo, ga posolim ter dam vse skupaj kuhat. Sama sem kuhala v ekonom loncu zato je bil krompir kuhan že po 15 minutah. Če boste kuhali v navadni posodi po cca. 20 minutah z vilicami preverite, če je krompir že kuhan.
Brstičnemu ohrovtu odstranim grde listke, ga umijem pod vodo in ga dam kuhati za cca. 10 minut. Z vilicami poizkusim, če je dovolj mehak.
Ko je krompir skuhan, mu odlijem vodo in mu dodam cca. 30 ml ovsenega napitka ali mleka. Dodam še za žličko masla ter posolim. S tlačilko za krompir pretlačim krompir. Če imate občutek, da je pire premalo mehak lahko dodaste še malo ovsenega napitka ali mleka (tekočino dodajte po občutku).
V drugi posodi s tlačilko pretlačim še ohrovt.
Krompir prestavil k pireju od ohrovta in še enkrat oboje skupaj pretlačim s tlačilko. Po okusu še malo dosolim.
In pire je narejen. Sama sem ga ponudila kot prilogo zraven jote.
Dober tek!