Pečenice z zeljem, ki te pogrejejo
Print Friendly, PDF & Email

Ne veste, kaj bi danes pripravili za kosilo ali večerjo? Odličen predlog so pečenice z zeljem, ki te pogrejejo. Pogrejejo zato, ker so najprej tople in nam predvsem v zimskih dneh dobro denejo, zelje je polno vitamina C in prispeva k naši odpornosti, če ga za piko na i začinimo s ščepcem domačega čilija v prahu, pa bomo naredili pravo čarovnijo in poleg odlične večerje dobro poskrbeli tudi za svoje zdravje. Sem vas prepričala in bodo tudi na vašem jedilniku pečenice z zeljem?

Pečenice z zeljem, ki te pogrejejo

Pripomočki za pečenice z zeljem:

  • kozica
  • ponev
  • pokrovka za ponev
  • kuhalnica

Sestavine za pečenice z zeljem (za 2 osebi):

  • 1 par pečenic
  • 80 do 100 g kislega zelja
  • ščepec soli, popra, čilija v prahu
  • nekaj listov lovora
  • malo olja ali kokosove maščobe

Postopek za pripravo pečenic z zeljem:

Pečenici najprej kuhamo v vreli vodi nekje 10 do 15 minut.

Pečenice z zeljem, ki te pogrejejo

Potem v ponvi segrejemo olje ali kokosovo maščobo in na vroče položimo pečenici.

Pečenice z zeljem, ki te pogrejejo

Ker je maščoba močno segreta, je najbolje da ponev pokrijemo s pokrovko.

Pečenice z zeljem, ki te pogrejejo

Pečenice zapečemo najprej z ene strani, da bodo dobile lepo in hrustljavo skorjico, nato pa jih obrnemo in zapečemo še z druge strani. Pazimo, da ne pretiravamo in nam ne zagorijo, če bodo pa premalo pečene, ne bodo tako okusne – bolj bodo kot kuhane, kar se mnogim pogosto zgodi.

Pečenice z zeljem, ki te pogrejejo

Še preden so pečenice pečene, dodamo v isto ponev zelje. Začinimo ga s poprom, po potrebi tudi s kančkom soli, dodamo še lovor in čili v prahu. Dobro premešamo, da se zedinijo okusi pečenice, začimb in zelja.

Pečenice z zeljem, ki te pogrejejo

Zelje dušimo kratek čas – le nekaj minut, da dobi okus in se malo zapeče. Ne pretiravamo, saj s toplotno obdelavo po nepotrebnem izgublja vitamine.

Pečenice z zeljem, ki te pogrejejo

Na vsak krožnik postrežemo pečenico in zelje, poleg se odlično prileže še topel domač kruh. In preprosto, domače ter okusno kosilo je že na mizi. Je že res, da so pečenice z zeljem preprosta jed, ki jo zna narediti skoraj vsak, toda vseeno bi se presenetili, kolikokrat se prav pri njihovi pripravi pojavijo težave in vprašanja. Uživajte in dober tek!

Pečenice z zeljem, ki te pogrejejo

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor