Pečeni krompirjevi in korenjevi cekini
Print Friendly, PDF & Email

Med pridelki, ki nam jih že ponujajo vrtovi, sta tudi korenje in mladi krompirček. Ta je že sam po sebi zelo okusen, če ga spečemo v pečici, če se mu pridruži še korenje, pa sta odlična kombinacija za naše brbončice. In da ne bomo v teh vročih dneh stanovanja dodatno greli z uporabo štedilnika in pečice, si lahko zunaj ali pa kar na balkonu postavimo zasilno kuhinjico in tam spečemo kosilo. Za prilogo priporočam pečene krompirjeve in korenjeve cekine.

peceni krompirjevi in korenjevi cekini (5)

Pripomočki za pečene krompirjeve in korenjeve cekine:

  • nož
  • deska
  • krtačka
  • skleda
  • električni pekač (ali običajna pečica)

Sestavine za pečene krompirjeve in korenjeve cekine:

  • 4 večji kosi mladega krompirja
  • 4 kosi korenja
  • sol
  • olivno olje

Postopek za pečene krompirjeve in korenjeve cekine:

Krompir in korenje dobro operemo z vodo in skrtačimo, po potrebi ali želji pa olupimo.

peceni krompirjevi in korenjevi cekini (2)

Narežemo jih na kolobarje oz. cekine, posolimo in premešamo.

peceni krompirjevi in korenjevi cekini (1)

Na balkon sem postavila mizico, nanjo pa električni pekač. Vanj nalijemo nekaj žlic olivnega olja in dodamo cekine. Pokrijemo in pečemo do zlatorjave barve, vmes pa večkrat premešamo. Če takega pekača nimamo, lahko prilogo spečemo kar v pečici.

peceni krompirjevi in korenjevi cekini (4)

Dober tek in naj vaša kuhinja ostane hladna, vi pa uživajte v slastnem poletnem kosilu!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor