Pečene bučke z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Poletje je čas, ko nas vrtovi in njive razveselijo z mnogimi dobrotami. Pri nas doma imamo vsako leto zelo veliko bučk, zato jih večino spravimo v zamrzovalnik, nekaj pa jih porabimo sproti. Z bučkami smo lahko v kuhinji  zelo ustvarjalni, prav pa nam pride tudi kanček smisla za improvizacijo. Prav z njeno pomočjo je nastal tudi recept za pečene bučke z jajci.

Pečene bučke z jajci

Pečene bučke z jajci – pripomočki:

  • velik in plitev krožnik
  • lupilec
  • nož
  • ribežen
  • metlica
  • čajna žlička
  • večja skleda
  • nožek
  • kuhalnica
  • večji pekač

Pečene bučke z jajci – sestavine:

(za 5 oseb)

  • 5 srednje velikih bučk
  • sol
  • 5 jajc
  • 1/2 čajne žličke Vegete (še boljše: domače mešanice začimb)
  • 80 g kisle smetane
  • 300 g naribanega sira
  • 1 korenček

Pečene bučke z jajci – postopek:

Bučke olupimo in naribamo na kolesca. V plasteh jih zložimo na velik in plitev krožnik in solimo vsako plast posebej. Pustimo jih približno eno uro, da spustijo čim več vode.

V skledi razžvrkljamo jajca, dodamo Vegeto in kislo smetano in vse skupaj dobro premešamo z metlico. Z rokami bučkam odtisnemo vodo, jih dodamo jajcem in vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico.

Pečene bučke z jajci

Zmesi dodamo še nariban korenček in vse skupaj še zadnjič dobro premešamo. V večji namaščen pekač enakomerno porazdelimo zmes, po vrhu pa potresemo nariban sir.

Pečene bučke z jajci

Pekač damo v mrzlo pečico in jo nastavimo na 180 stopinj Celzija. Pečene bučke z jajci pečemo toliko časa, dokler se sir na vrhu lepo ne zapeče.

Pečene bučke z jajci

Preden postrežemo pečene bučke z jajci, jed malo ohladimo. Zmesi lahko poleg korenja dodamo tudi drugo zelenjavo po okusu. Jed lahko postrežemo kot prilogo ali kot samostojno jed.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 38 Povprečno: 4.2]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem na osnovni šoli zaposlena kot spremljevalka gibalno oviranega učenca in kot administrator. Zelo rada kuham, hodim na fitnes, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor