Pečena polnjena paprika
Print Friendly, PDF & Email

Vsi poznamo klasično, vendar izredno okusno polnjeno papriko s paradižnikovo omako, ki zadovolji marsikaterega zahtevnega jedca. Vendar danes bomo papriko s podobnimi sestavinami pripravili malo drugače, ki bo prav tako okusna in na oko zelo privlačna.

pecena-polnjena-paprika-7Pečena polnjena paprika – pripomočki:

  • ponev
  • pekač
  • nož
  • deska za rezanje
  • kuhalnica
  • žlica
  • ribež
  • alu folija

Pečena polnjena paprika – sestavine:

  • 2 do 3 zreli rdeči paradižniki
  • 5 večjih raznobarvnih paprik
  • češnjev paradižnik za dekoracijo
  • 1 manjša čebula
  • strok česna
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 1 skodelica riža
  • mešane začimbe (timijan, luštrek, rožmarin, bazilika … )
  • žlička soli
  • mleti poper
  • 0,5 dl olja
  • 150 g sira

Pečena polnjena paprika – postopek:

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Prav tako sesekljamo paradižnike. V ponvi segrejemo malo olja in dodamo česen in čebulo ter pražimo toliko, da zastekleni. Nato dodamo paradižnik in kuhamo tako dolgo, da se le ta popolnoma razpusti.

pecena-polnjena-paprika-1

Ko čebula in paradižnika dobita podobo mezge, dodamo mleto meso in skodelico riža. Sestavine premešamo in povežemo ter dodamo sol, poper in začimbe ter dušimo tako dolgo, da postane riž kuhan.

pecena-polnjena-paprika-2

pecena-polnjena-paprika-3

Paprike operemo pod tekočo vodo in jih po dolžini razpolovimo ter očistimo semen.

pecena-polnjena-paprika-4

Razporedimo jih po pekaču in vsako polovičko paprike do vrha napolnimo s filo mletega mesa in riža ter jih rahlo pokapljamo z oljem. Pečemo v pečici na 180 stopinj Celzija cca. 40 minut oziroma tako dolgo, da paprike postanejo mehke. Da bi se izognili, da se fila ne bi preveč trdo zapekla, paprike med peko pokrijemo s folijo in jih odkrijemo šele zadnjih 15 minut. 10 minute pred koncem pečenja vsako papriko potrosimo z ribanim sirom in nanj položimo češnjev paradižnik.

pecena-polnjena-paprika-6

Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor