Pečen krompir z mladim grahom in timijanom
Konec pomladi lahko na tržnici že dobimo mladi grah. Če je grah zelo mlad in so stroki še tanki, ga ne olupimo, temveč damo v ponev, proti koncu pečenja, kar cele stroke.
Grah vsebuje beljakovine, zaradi česar je tudi na seznamu živil za športnike. Vsebuje veliko vlaknin, vitamina A, vitamine skupine B. Prav tako je bogat vir vitamina C, cinka, fosforja, kalija, magnezija in železa. Mladi grah lahko uživamo tudi surov.
Poglejmo, kako pripravimo pečen krompir z mladim grahom in timijanom – okusna kombinacija, obljubim!
Pečen krompir z mladim grahom – pripomočki:
- nož in deska za rezanje
- ponev s pokrovko
- kuhalnica
- jedilna žlica
Pečen krompir z mladim grahom – sestavine:
(za 2 osebi)
Pečen krompir z mladim grahom – postopek priprave:
Krompir, čebulo in česen olupimo in narežemo na rezine.
Vse skupaj stresemo v ponev, dodamo 2 jedilni žlici olivnega olja, premešamo, pokrijemo s pokrovko in pražimo na močnem ognju 7 minut.
Vmes večkrat premešamo. Nato dodamo grah in posolimo. Premešamo in pokrito pražimo na majhnem ognju še 7 minut.
Ko je krompir mehek, vmešamo še nasekljan timijan, peteršilj in po želji še popopramo.
Dober tek!