Pašta z zelenjavno in sirovo omako
Print Friendly, PDF & Email

Pašta z zelenjavno in sirovo omako je izpeljanka dveh okusnih prilog, v kateri lahko ovijemo pašto. Brokoli, korenček, rakci, parmezan….preprosto ne more bit slabo. To so glavne sestavine, ki skupaj razvijejo odličen okus. Priporočam pripravo.

Pripomočki za pripravo pašte z zelenjavno in sirovo omako

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo pašte z zelenjavno in sirovo omako

za 3 osebe

za zelenjavno omako

  • 35 g masla
  • 2 šalotki
  • g rakcev
  • 150 g brokolija
  • 80 g korenčka
  • sol
  • poper

za sirovo omako

  • 3-4 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 dl sladke smetane
  • 80 parmezana
  • 1 žlico moke
  • 1 dl mleka
  • droben ščepec soli

 

  • 300 g poljubne pašte

Postopek priprave pašte z zelenjavno in sirovo omako

V primerno ponev položimo maslo, razpustimo  in prepražimo na drobno narezano šalotko. Nato dodamo rakce in ponovno pražimo nekaj minut. Zatem pa še brokoli in korenček. Na zmernem ognju kuhamo še nadaljnjih 8 minut. Po tem času odstavimo.

V drugo ponev damo 3-4 žlice olja in na hitro prepražimo 2 narezana stroka česna. Nalijemo sladko smetano in dodamo nariban parmezan. Premešamo.

Ko se sir razpusti, dodamo moko, premešamo in počasi nalijemo še mleko. Dobiti moramo kremasto omako.  Vmes pristavimo vodo za kuhanje pašte. Vodo solimo.

Ko je pašta kuhana na zob, jo odcedimo in stresemo k zelenjavni omaki. Premešamo in dodamo še sirovo omako in ponovno premešamo.

Kosilo je gotovo. Naj tekne!

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast je tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor