Pašta z zelenjavno in sirovo omako
Pašta z zelenjavno in sirovo omako je izpeljanka dveh okusnih prilog, v kateri lahko ovijemo pašto. Brokoli, korenček, rakci, parmezan….preprosto ne more bit slabo. To so glavne sestavine, ki skupaj razvijejo odličen okus. Priporočam pripravo.
Pripomočki za pripravo pašte z zelenjavno in sirovo omako
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo pašte z zelenjavno in sirovo omako
za 3 osebe
za zelenjavno omako
- 35 g masla
- 2 šalotki
- g rakcev
- 150 g brokolija
- 80 g korenčka
- sol
- poper
za sirovo omako
- 3-4 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 dl sladke smetane
- 80 parmezana
- 1 žlico moke
- 1 dl mleka
- droben ščepec soli
- 300 g poljubne pašte
Postopek priprave pašte z zelenjavno in sirovo omako
V primerno ponev položimo maslo, razpustimo in prepražimo na drobno narezano šalotko. Nato dodamo rakce in ponovno pražimo nekaj minut. Zatem pa še brokoli in korenček. Na zmernem ognju kuhamo še nadaljnjih 8 minut. Po tem času odstavimo.
V drugo ponev damo 3-4 žlice olja in na hitro prepražimo 2 narezana stroka česna. Nalijemo sladko smetano in dodamo nariban parmezan. Premešamo.
Ko se sir razpusti, dodamo moko, premešamo in počasi nalijemo še mleko. Dobiti moramo kremasto omako. Vmes pristavimo vodo za kuhanje pašte. Vodo solimo.
Ko je pašta kuhana na zob, jo odcedimo in stresemo k zelenjavni omaki. Premešamo in dodamo še sirovo omako in ponovno premešamo.
Kosilo je gotovo. Naj tekne!