Pašta z rikoto
V bistvu ne gre samo za rikoto, gre tudi za olive, pesto, česen, čebulo, paradižnik in tuno, kar poskrbi, da je jed bogata z okusom.
Pripomočki za pripravo pašte z rikoto
- pekač 270mm x 190 mm/lahko tudi drugih dimenzij
Sestavine za pripravo pašte z rikoto
- 450 g češnjevih paradižnikov
- 1 manjša rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 90 g črnih oliv brez koščic
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici rikote
- 2 konzervi tune
- 1 žlica pesta Genovese
- 250 g testenin/pašte
- 1 zajemalka vode, kjer se je kuhala pašta
- parmezan za posip
Postopek priprave pašte z rikoto
Postopek priprave pašte z rikoto pričnemo tako, da si pripravimo zelenjavo. Čebulo olupimo in nasekljamo, ravno tako česen. Paradižnike prerežemo na štiri dele, olive nasekljamo. Solimo in popramo ter prelijemo z dvema žlicama oljčnega olja. Vse skupaj dobro premešamo, postavimo v pekač in v ogreto pečico na 200 stopinj Celzija. Zelenjavo pečemo 20 minut.
Medtem časom skuhamo pašto “na zob”. Vodo zavremo, solimo in kuhamo po navodilih na vrečki. Ko je kuhana jo odcedimo, prihranimo zajemalko vode, v kateri se je kuhala pašta.
Pečeno zelenjavo vzamemo iz pečice in dodamo testenine ter zajemalko vode, kjer se je kuhala pašta, nato še rikoto, tuno in pesto Genovese. Vse skupaj premešamo.
Jed izboljšamo še, če jo posujemo parmezanom. Odlična je! Naj tekne!