Orada v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Orada v pečici je ime za zelo lahek in okusen recept. Orada v peči je idealna tako za kosilo, kot za večerjo. Najtežji del recepta je čiščenje ribe, pa še temu se lahko izognemo tako, da prosimo, da nam jo v ribarnici očistijo.

orada v peči6

Pripomočki za pripravo orade v pečici

  • deska za rezanje in noži
  • lupilec in škarje
  • lonec
  • peč in pekač

Sestavine za pripravo orade v pečici

Za 2 osebi

  • 900 g orada
  • 400 g krompirja
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 vejici timijana
  • 3 žajbljeve liste
  • 2 dl belega vina
  • poper in sol
  • 3 žlice olivnega olja

Postopek priprave orade v pečici

Krompir olupimo in zrežemo na krhlje. Krompir 5 minut kuhamo v slani vodi, ki rahlo vre.

Priprave orade se lotimo s čiščenjem ribe. Seveda, če smo nabavili že očiščeno ribo smo korak naprej.
Sedaj nas čaka polnjenje ribjega trebuha. Najprej ga malo popopramo in posolimo, nato pa damo notri vsa zelišča (rožmarin, žajbel, timijan) in stroka česna.

orada v peči5

Pekač premažemo z olivnim oljem in na sredino postavimo nadevano orado.

orada v peči
Krompir na pol kuhan odcedimo in postavimo v pekač okrog orade. Zalijemo z belim vinom in posujemo s timijanovimi lističi.

orada v peči 3
Orado pečemo v predhodno ogreti pečini na 180 °C, 20 minut nato jo obrnemo in pečemo še 20 minut. Pri ventilacijski pečici naj se orada peče na 160 °C.

orada v peči4

Recept odlično uspe tudi z brancinom.

brancin v peči

Nasvet
Kdor želi bolj hrustljavi krompirček naj po končani peki orado odstrani in krompirček peče še 10 minut s prižgano funkcijo gril.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 80 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor