Ocvrte mocareline kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Sir. Ni važno kakšen. Obožujem ga. Med njim je tudi sir mocarela. Tokrat vam predstavljam recept za ocvrte mocareline kroglice.

ocvrte-mocareline-kroglice (21)

Pripomočki za pripravo ocvrtih mocarelinih kroglic:

 • 3 globoki krožniki
 • 3 plitvi krožniki
 • papirnate brisačke
 • cedilo
 • vilica
 • jedilna žlica
 • lopatka ali penavka
 • ponev za cvrtje

Sestavine za pripravo ocvrtih mocarelinih kroglic:

Za 2 osebi

 • mocarele (sama sem kupila pakiranje z 20 malimi mocarelami)
 • 1 jajce (malo večje)
 • 2 – 3 žlice moke
 • 4-5 žlic drobtin
 • maščoba za cvrtje

Postopek priprave ocvrtih mocarelinih kroglic:

Najprej mocarele s pomočjo cedila precedimo in nežno pretresemo, da odstranimo kar največ vode.

ocvrte-mocareline-kroglice (2)

Nato mocarele eno za drugo nalagamo na plitek krožnik, ki smo ga pokrili s papirnato brisačko. Ko nanj naložimo vse, jih pokrijemo s še eno plastjo papirnatih brisačk in z rokami nežno pritisnemo, da brisačke vpijejo tekočino.

ocvrte-mocareline-kroglice (5)

Mocarele odkrijemo in jih nato ponovno eno po eno, s pomočjo papirnate brisačke med dlanmi še dodatno nekoliko osušimo. Res pazimo, da ne stiskamo preveč in tako ne poškodujemo mocarel. Osušene mocarele odlagamo na krožnik. Tudi tega obložimo s papirnato brisačko, saj bodo mocarele, kljub temu, da smo jih osušili še vedno spustile malo tekočine.

ocvrte-mocareline-kroglice (8)

Sedaj pripravimo maso, v kateri bomo panirali mocarele. Še prej pa očistimo prvi plitek krožnik, ki je sedaj prazen, saj ga bomo potrebovali za paniranje. 🙂

Pripravimo si tri globoke krožnike. V prvega denemo moko, v drugega ubijemo jajce, ki ga s pomočjo vilice razžvrkljamo in v tretjega damo drobtine. Po tem vrstnem redu bomo mocarele tudi panirali.

ocvrte-mocareline-kroglice (9)

Najprej mocarelo (eno po eno) povaljamo v moki, tako, da bo cela od moke.

ocvrte-mocareline-kroglice (10)

Nato sledi jajce. Mocarelo, ki je že povaljana v moki, prenesemo v jajce (sama si pomagam z vilico) in jo povaljamo po jajcu tako, da se le-to v celoti prime mocarele.

ocvrte-mocareline-kroglice (11)

Nazadnje sledijo še drobtine, v katerih povaljamo mocarelo, ki smo jo vzeli (s pomočjo vilice) iz razžvrkljanega jajca.

ocvrte-mocareline-kroglice (12)

Ko je mocarela dobro povaljana v drobtinah, jo postavimo na plitek krožnik. Postopek ponovimo z vsemi mocarelami.

Po potrebi si še dosujte moke, drobtin ali pa dodajte jajce. A meni je zgoraj omenjena količina zadostovala.

ocvrte-mocareline-kroglice (13)

Ko so vse mocarele panirane, pripravimo ponev, v kateri jih bomo cvrli. Vanjo vlijemo maščobo, na kateri boste cvrli (izbiro maščobe prepuščam vam) in postavimo na štedilnik. Medtem, ko čakamo, da se maščoba dovolj segreje, da v njej ocvremo mocarele, očistimo en globok krožnik (ali si pripravimo kaj drugega) in vanj položimo dve ali tri plasti papirnatih brisačk. Vanj bomo namreč odlagali ocvrte mocarele.

ocvrte-mocareline-kroglice (14)

Ko je maščoba dovolj vroča, vanjo (tudi tu si lahko pomagamo z vilico) previdno dajemo posamezne mocarele. Pazimo, da jih ne bo v ponvi preveč, saj se bodo med cvrtjem nekoliko napele. Zato je bolje, da jih naenkrat ocvrete manj, kot pa (pre)več. 🙂

ocvrte-mocareline-kroglice (15)

Mocarele so hitro ocvrte. Sami boste videli, kdaj se bodo obrnile okoli in nabreknile. Še nekaj sekund in gotove so! S pomočjo lopatke ali penovke, jih poberemo ven in odložimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnatimi brisačami, ki bodo vpile morebitno odvečno maščobo.

Ocvrte mocarele postrežemo skupaj z veliko skledo solate (priporočam: mešana zelena solata in rdeč radič, zraven pa naribajte še malo surove rdeče pese in začinite po svojem okusu. Mmmmmm … odlično!) ali pa poleg ponudite še kakšno vam najljubšo omako, v katero jih boste pomakali.

Naj vam teknejo, pa kakorkoli si jih boste že privoščili!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.7]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor