Ocvrta posebna salama
Print Friendly, PDF & Email

Ja, saj vsi vemo, da tole ni najbolj zdravo, ampak včasih pač nimamo časa ali volje za kuhanje kosila ali večerje. In tole je idealna rešitev za takšne dneve, ko vseeno raje pripravimo topel obrok namesto sendviča. Pa še priprava je izjemno lahka, kot bi cvrli meso, le da imamo tokrat pred nami posebno salamo. Poleg tega lahko zraven pripravimo poljubno solato, recimo francosko ali krompirjevo solato. Ali pa samo preprosto rezino belega kruha. Včasih pa prav paše, kajne?

 

Ocvrta posebna salama – sestavine

Za 3-4 osebe:

  • 400 g piščančje posebne salame
  • 3 žlice bele moke
  • 2 jajci
  • 5 žlic drobtin
  • ščepec soli
  • olje za cvrtje

Ocvrta posebna salama – priprava

Najprej si pripravimo tri krožnike. V prvega damo moko, v drugega jajci s ščepcem soli, ki ju razžvrkljamo in v tretjega drobtine.

Salamo narežemo na cca. 1 cm debele rezine. Iz ene 400 g salame dobimo približno 15 rezin salame. Lahko jih narežemo še malenkost bolj na debelo, če nam je tako bolj všeč.

Nato moramo salamo spanirati. Najprej jo povaljamo v moki, nato v jajcih, nazadnje še v drobtinah. Damo na stran, medtem pa segrejemo olje v ponvi. Olja naj bo toliko, da je dno lepo prekrito. Ni potrebe, da pretiravamo, da nam ne bodo salame plavale v olju.

Na vsaki strani salamo popečemo nekaj minut, toliko, da dobijo rjavo barvo in že na pogled izgledajo hrustljavo. Odložimo jih na krožnik obložen s papirnato brisačko.

Nič kaj zahtevnega, kajne?

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor