Najboljši ajdovi žganci s praženimi svinjskimi jetrci
Print Friendly, PDF & Email

Jedi iz ajdovih žgancev so zdrave in okusne, V kombinaciji s praženimi svinjskimi jetri  so v zimskem času prava poslastica, še posebno v času kolin.

Najboljši ajdovi žganci – pripomočki:

  • manjša plastična skleda
  • večji lonec
  • kuhalnica
  • mešalec za gnetenje
  • vilica
  • manjša posoda
  • krožnik

Najboljši ajdovi žganci – sestavine

Za 8 oseb:

Za ajdove žgance

  • 500 g ajdove moke
  • 150 g ostre moke
  • 3 litre vode
  • sol

Za pražena jetrca:

Najboljši ajdovi žganci – postopek:

V večji lonec damo vodo, da zavre, posolimo. Medtem zmešamo ajdovo moko z belo ostro moko.

najboljsi-ajdovi-zganci-s-prazenimi-svinjskimi-jetrci

najboljsi-ajdovi-zganci-s-prazenimi-svinjskimi-jetrci

Stresemo v vrelo vodo ter s kuhalnico lepo razporedimo moko.

najboljsi-ajdovi-zganci-s-prazenimi-svinjskimi-jetrci

Kasneje s kuhalnico na sredini naredimo luknjo.

najboljsi-ajdovi-zganci-s-prazenimi-svinjskimi-jetrci

Kuhamo 20 minut, nato odstavimo in del žgankovke (vode, v kateri se je kuhalo) zlijemo v manjšo posodo. Če bi jo slučajno potrebovali. Z mešalnikom žgance pregnetemo, če je potrebno dodamo še malo žgankovke. s kuhalnico zajemamo, z vilico pa režemo žgance na manjše kose.

najboljsi-ajdovi-zganci-s-prazenimi-svinjskimi-jetrci

Ajdovim žgancem dodamo pečena svinjska jetrca, ki jih pripravimo po tem receptu.

najboljsi-ajdovi-zganci-s-prazenimi-svinjskimi-jetrci

Namig
Lahko si ajdove žgance pripravite tudi z pečenim jajcem, ali pa jih preprosto zabelite s pratno mastjo (tisto, od pečene pečenke).
Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor