Losos iz pečice
Pripraviti okusnega lososa iz pečice je sila preprosto. Z vami delim preverjen, enostaven recept za okusnega in mehkega lososa iz pečice, po katerem sem ga pripravljala vrsto let in ga ponovno obujam. Gre za čisto osnoven recept, ki pušča veliko možnosti za nadaljnje ustvarjanje.
Losos iz pečice – pripomočki:
- velik plitek krožnik
- deska za rezanje
- nož
- stiskač za česen
- peki papir
- pekač in pečica
- nekaj papirnatih brisač
Losos iz pečice – sestavine:
(za 2 osebi)
- 2 kosa lososa (vsak cca. 250 g)
- 1 limona
- 2 stroka česna
- olje
- ščep soli
- ščep popra
Losos iz pečice – priprava:
Česen olupimo in stisnemo s stiskačem za česen oz. ga z nožem drobno nasekljamo. Limono dobro operemo z vročo vodo in odrežemo 6 tankih kolobarjev. Lososa speremo s hladno vodo, osušimo s papirnatimi brisačami in odstranimo morebitne kosti. Oba kosa lososa pokapamo z malo olja, solimo in popramo po okusu ter premažemo s stisnjenim oz. drobno nasekljanim česnom.
Pekač obložimo s peki papirjem, pokapamo z nekaj kapljicami olja, ki jih razmažemo po papirju. Limonine kolobarje razporedimo po pekaču v dve vrsti – v vsako vrsto po 3 kolobarje. Oba kosa lososa položimo na pripravljene limonine kolobarčke. Koža naj bo spodaj.
Pečico segrejemo na 200 °C. Lososa pečemo v predhodno ogreti pečici 15-20 minut.
Postrežemo ga s kuhano špinačo in krompirjem v kosih.
Uživajte v okusih!