Lazanja (mesna zloženka) s palačinkami
Print Friendly, PDF & Email

Ste med tistimi, ki imate radi palačinke na 100 in en način? Mi jih obožujemo in karkoli pripravimo z njimi, dobesedno izgine iz krožnikov. Tokrat bo na mizi lazanja oz. mesna zloženka s palačinkami.

Pripomočki za lazanjo (mesno zloženko) s palačinkami:

  • nož
  • kuhalnica
  • tehtnica
  • pekač za peko v pečici
  • deska za rezanje
  • žlica
  • žlička
  • pečica

Sestavine za lazanjo (mesno zloženko) s palačinkami:

Za 2 osebi:

  • 3 palačinke
  • 100 g sira

Mesna omaka:

  • 400 g mletega mesa
  • 200 g paradižnikove mezge ali pelatov
  • 1 čebula (100 g)
  • 1 korenček
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1/2 žličke sušene bazilike
  • 0,5 dl vina
  • 1 lovorjev list
  • ščepec muškatnega oreščka
  • sol (ali domača slana vegeta)
  • poper
  • 1 žlica olja

Preliv:

  • 1 jajce
  • 3 žlice kisle smetane

Postopek za lazanjo (mesno zloženko) s palačinkami:

Pri lazanji narejeni iz palačink že samo ime pove, da bomo uporabili palačinke namesto testeninskih listov. Zato najprej spečemo palačinke po vašem najljubšem receptu. Mi smo jih tokrat delali po receptu: https://oblizniprste.si/slastni-zdravi-obroki/pirine-polnovredne-palacinke/

Palačinke delno ohladimo in pripravimo pekač.

Sedaj pripravimo mesno omako. Čebulo, česen in korenček na olju na hitro prepražimo. Dodamo mleto meso in pražimo tako dolgo, dokler ne povre tekočina, ki nastane pri toplotni obdelavi mesa. Sedaj dodamo paradižnikovo mezgo ter začimbe: mleto papriko, lovorjev list, muškatni orešček, baziliko, poper, sol ali domačo vegeto ter zalijemo z vinom. Pokuhamo in kuhamo približno 20 minut.

Med praženjem mesa pripravimo preliv tako, da le razžvrkljamo jajce ter dodamo kislo smetano in dobro premešano.

Ostane le še zlaganje lazanje s palačinkami oz. mesne zloženke. Na dno pekača damo čisto malo mesne omake (le toliko, da palačinka ni na dnu in bi lahko postala trša med peko), na to položimo prvo palačinko, nanjo nadevamo mesno omako in prelijemo s par žlicami preliva.

To ponovimo še dvakrat, tako da porabimo vse tri palačinke. Na koncu lazanjo s palačinkami prelijemo s prelivom, ki nam je še ostal ter posujemo z ribanim sirom.

V naprej ogreti klasični pečici jo pečemo 30 minut na 180 °C. V tem času se sir na vrhu lepo zapeče.

Lazanjo ali mesno zloženko s palačinkami ponudimo ob porciji sezonske solate.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor