Kunčja jetrca in puranje prsi na širokih rezancih
Rekli boste, da kunčja jetrca in puranje prsi na širokih rezancih niso nič posebnega. Sestavine s tako različnimi okusi vas lahko presenetijo kot izredno sočna in prehransko bogata jed v kateri boste uživali ob vsakem grižljaju posebej.
Kunčja jetrca in puranje prsi na širokih rezancih – pripomočki:
- nož
- deska
- posoda za kuhanje testenin
- ponev ali vok za pripravo omake
- pripomoček za pripravo pire krompirja
- pripomoček za mešanje
Kunčja jetrca in puranje prsi na širokih rezancih – sestavine:
- 100 do 150 g bele čebule
- vejica svežega ali posušenega origana
- vejica posušenega ali svežega timijana
- 1 dl vode
- 100 do 150 g kunčjih ali piščančjih jetrc
- 15 do 200 g na manjše kockice narezanih puranjih prsi
- 2 zrna česna
- manjši šopek svežega peteršilja
- sol po okusu
- sveže mlet poper po okusu
- noževo konico sladke mlete paprike
- 2 jušni žlici oljčnega olja
Čas priprave 30 do 40 minut. Količina sestavin je primerna za dve osebi.
Kunčja jetrca in puranje prsi na širokih rezancih – postopek priprave
Očiščeno čebulo narežite na rezine, stresite v ponev ali vok ter dodajte origano, timijan in 1 dl vode. Na tihem ognju podušite toliko časa, da se čebula nekoliko zmehča.
Odstranite olesenele dele začimb in čebulo delno pretlačite s pripomočkom za pripravo pire krompirja.
Dodajte na manjše kockice narezane puranje prsi, po potrebi dolijte vode in na tihem ognju podušite toliko časa, da meso spremeni barvo. Sedaj dodajte tudi na večje kose narezana kunčja (ali piščančja) jetra. Spet podušite toliko časa, da so jetra termično zadostno obdelana. Med tem pristavite osoljeno vodo in skuhajte testenine ter očistite solato. Ob koncu kuhanja, ko voda povre dodajte oljčno olje, sesekljan česen in peteršilj, sestavine premešajte in še pol minute popražite.
Široke rezance položite na krožnik in jih obložite s sočnimi jetri in puranjimi prsmi. Ob jedi ponudite mešano sezonsko solato.