Kremna špinača
Najboljša špinača je tista, ki jo poberemo z domačega vrta. Kako jo pripraviti, da bo ravno prav kremna, dobro zmiksana in, da jo bodo pojedli tudi otroci. Super kremna špinača je tu in postrežemo jo kot prilogo k mesu in krompirju.
Kremna špinača – pripomočki:
- širša kozica
- kuhalnica
- mikser ali palični mešalec
- žlica
- drobilec česna
- štedilnik
Kremna špinača – sestavine:
(za 3 – 4 osebe)
- 500 g prekuhane špinače
- 2 žlici olivnega olja ali masla
- 3 večji stroki česna
- 50 ml sladke smetane
- 2 – 3 žlice kisle smetane
Kremna špinača – postopek:
Okuhano špinačo damo v blender in zmiksamo v mehko in tekočo zmes. V kolikor uporabljate palični mešalec priporočam, da okuhano špinačo prej narežete na manjše koščke, da se bojo lažje zmiksali.
Česen olupimo in ga na hitro prepražimo na olju. Nato dodamo špinačo.
Špinačo kuhamo nekaj časa (dobrih 5 minut) in zraven mešamo. Nato dodamo sladko smetano.
Ponovno kuhamo in mešamo. Pred konec dodamo še kislo smetano in pustimo na topli plošči, da se poveže s špinačo.
Kremna špinača kot priloga je gotova. Priprava vam bo vzela malo časa, končni rezultat je pa več kot odličen.
Njam njam in dober tek! 🙂