Kremna špinača
Print Friendly, PDF & Email

Najboljša špinača je tista, ki jo poberemo z domačega vrta. Kako jo pripraviti, da bo ravno  prav kremna, dobro zmiksana in, da jo bodo pojedli tudi otroci. Super kremna špinača je tu in postrežemo jo kot prilogo k mesu in krompirju.

Kremna-spinaca-5

Kremna špinača – pripomočki:

  • širša kozica
  • kuhalnica
  • mikser ali palični mešalec
  • žlica
  • drobilec česna
  • štedilnik

Kremna špinača – sestavine:

(za 3 – 4 osebe)

  • 500 g prekuhane špinače
  • 2 žlici olivnega olja ali masla
  • 3 večji stroki česna
  • 50 ml sladke smetane
  • 2 – 3 žlice kisle smetane

Kremna špinača – postopek:

Okuhano špinačo damo v blender in zmiksamo v mehko in tekočo zmes. V kolikor uporabljate palični mešalec priporočam, da okuhano špinačo prej narežete na manjše koščke, da se bojo lažje zmiksali.

Kremna-spinaca-1

Česen olupimo in ga na hitro prepražimo na olju. Nato dodamo špinačo.

Kremna-spinaca-2

Špinačo kuhamo nekaj časa (dobrih 5 minut) in zraven mešamo. Nato dodamo sladko smetano.

Kremna-spinaca-3

Ponovno kuhamo in mešamo. Pred konec dodamo še kislo smetano in pustimo na topli plošči, da se poveže s špinačo.

Kremna-spinaca-4

Kremna špinača kot priloga je gotova. Priprava vam bo vzela malo časa, končni rezultat je pa več kot odličen.

Njam njam in dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.4]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor