Jorkširski puding – enostavna priloga
Print Friendly, PDF & Email

Jorkširski puding je zelo enostavna priloga glavne jedi, najpogosteje pečenke. Jed izvira iz Anglije in ima samo tri sestavine: jajca, mleko in moko. Praviloma naj bi se vdolbinice, ki nastanejo med peko napolnilo z omako pečenke. Je hitro pripravljeno in čeprav preprosto, zelo okusno.

Pripomočki za pripravo Jorkširskega pudinga

  • pekač za mufine

Sestavine za pripravo Jorkširskega pudinga

za 12 kosov

  • žlica olja za premaz pekača
  • 4 jajca
  • 140 g moke
  • 2 dl mleka
  • ščep soli

Postopek priprave Jorkširskega pudinga

Pripravo začnemo tako, da s čopičem za peko namastimo vdolbinice pekača in ogrejemo pečico na 230 stopinj Celzija. Ko je pečica ogreta, postavimo namaščen pladenj vanjo, za približno pet minut . 

Medtem v primerno skledo ubijemo jajca, dodamo moko in mleko. Solimo. Če želimo lahko v tej fazi dodamo tudi kakšno zelišče oziroma dišavnico. Pladenj previdno vzamemo iz pečice in do dobre polovice napolnimo vdolbinice. Temperaturo znižamo na 175 stopinj Celzija in pečemo 15-20 minut.

Pečen Jorkširski puding vzamemo iz vdolbinic in postavimo na krožnik, poleg pečenke. Dodamo omako.

Jaz sem poleg pečenke pripravila še repo in imeli smo krasno kosilo. Naj tekne!

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor