Jorkširski puding
Print Friendly, PDF & Email

Jorkširski puding je zelo enostavna priloga glavne jedi, najpogosteje pečenke. Jed izvira iz Anglije in ima samo tri sestavine: jajca, mleko in moko. Praviloma naj bi se vdolbinice, ki nastanejo med peko napolnilo z omako pečenke. Je hitro pripravljeno in čeprav preprosto, zelo okusno.

Pripomočki za pripravo Jorkširskega pudinga

  • pekač za mufine

Sestavine za pripravo Jorkširskega pudinga

za 12 kosov

  • žlica olja za premaz pekača
  • 4 jajca
  • 140 g moke
  • 2 dl mleka
  • ščep soli

Postopek priprave Jorkširskega pudinga

Pripravo začnemo tako, da s čopičem za peko namastimo vdolbinice pekača in ogrejemo pečico na 230 stopinj Celzija. Ko je pečica ogreta, postavimo namaščen pladenj vanjo, za približno pet minut . 

Medtem v primerno skledo ubijemo jajca, dodamo moko in mleko. Solimo. Če želimo lahko v tej fazi dodamo tudi kakšno zelišče oziroma dišavnico. Pladenj previdno vzamemo iz pečice in do dobre polovice napolnimo vdolbinice. Temperaturo znižamo na 175 stopinj Celzija in pečemo 15-20 minut.

Pečen Jorkširski puding vzamemo iz vdolbinic in postavimo na krožnik, poleg pečenke. Dodamo omako.

Jaz sem poleg pečenke pripravila še repo in imeli smo krasno kosilo. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast je tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor