Jorkširski puding
Jorkširski puding je zelo enostavna priloga glavne jedi, najpogosteje pečenke. Jed izvira iz Anglije in ima samo tri sestavine: jajca, mleko in moko. Praviloma naj bi se vdolbinice, ki nastanejo med peko napolnilo z omako pečenke. Je hitro pripravljeno in čeprav preprosto, zelo okusno.
Pripomočki za pripravo Jorkširskega pudinga
- pekač za mufine
Sestavine za pripravo Jorkširskega pudinga
za 12 kosov
- žlica olja za premaz pekača
- 4 jajca
- 140 g moke
- 2 dl mleka
- ščep soli
Postopek priprave Jorkširskega pudinga
Pripravo začnemo tako, da s čopičem za peko namastimo vdolbinice pekača in ogrejemo pečico na 230 stopinj Celzija. Ko je pečica ogreta, postavimo namaščen pladenj vanjo, za približno pet minut .
Medtem v primerno skledo ubijemo jajca, dodamo moko in mleko. Solimo. Če želimo lahko v tej fazi dodamo tudi kakšno zelišče oziroma dišavnico. Pladenj previdno vzamemo iz pečice in do dobre polovice napolnimo vdolbinice. Temperaturo znižamo na 175 stopinj Celzija in pečemo 15-20 minut.
Pečen Jorkširski puding vzamemo iz vdolbinic in postavimo na krožnik, poleg pečenke. Dodamo omako.
Jaz sem poleg pečenke pripravila še repo in imeli smo krasno kosilo. Naj tekne!