Hrustljavo ocvrta cvetača
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrto cvetačo običajno postrežemo kot prilogo in ponavadi prva izgine iz pladnja. Res, da je priprava sicer zelo preprosta, vendar malo zamudna. Vendar tisti prijetni, rahlo sladkast okus cvetače in hrustljava skorjica, odtehta ves čas, ki smo ga vložili v pripravo.

hrustljavo-ocvrta-cvetaca-6Hrustljavo ocvrta cvetača – pripomočki:

  • nož
  • cedilka
  • 3 posode za paniranje
  • vilica
  • friteza ali ponev za cvrtje

Hrustljavo ocvrta cvetača – sestavine:

Kot priloga zadoščajo sestavine za 6 do 7 oseb

  • 500 g cvetače
  • 3 žlice moke
  • 7 žlic krušnih drobtin
  • 2 jajci
  • 3 žlice vode
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje (količina je odvisna od posode)

Hrustljavo ocvrta cvetača – postopek:

Cvetačo operemo pod tekočo vodo in jo razdelimo na manjše cvetove. Cvetove s papirnato servieto osušimo in jih površinsko rahlo solimo.

hrustljavo-ocvrta-cvetaca -2

 

Nato si pripravimo 3 posodice v katerih bomo cvetačne cvetove panirali. V prvo posodo nasujemo moko, v drugo posodo ubijemo jajci, dodamo 3 žlice vode in jih razžvrkljamo, nato dodamo še sol in poper in ponovno premešamo. V tretjo posodico nasujemo krušne drobtine. Vsak cvet cvetač najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in na koncu v krušnih drobtinah. To ponavljamo dokler ne porabimo vseh cvetačnih cvetov.

hrustljavo-ocvrta-cvetaca-3 V vročem olju v fritzi ocvremo cvetačo. Ko postane skorjica zlato zapečena in hrustljava, je cvetača ocvrta. Presipamo jo na cedilko, da se odteče morebitna odvečna maščoba. Če nimate friteze ali je ne marate, lahko na enak način cvetačo ocvrete v ponvi. Olje si odmerite sami, vendar lepše in bolj hrustljavo se bo ocvrla, če bo v olju plavala.

hrustljavo-ocvrta-cvetaca-4

Alternativa olju je, da naredite ves postopek enako in cvetačo ocvrete v pečici na peki papirju. Cvetačne cvetove z oljem samo rahlo popršite.

Hrustljavo ocvrto cvetačo ponudite še toplo.

hrustljavo-ocvrta-cvetaca-5

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor