Hrustljavi piščančji taquitos
Če nam zadiši mehiška hrana, je hrustljavi piščančji taquitos odličen za to priložnost. Ne potrebujete veliko sestavin, priprava pa je dokaj preprosta in hitra. Jed je primerna tudi za družabne večere s prijatelji … ob tem boste potrebovali le še dobro nacho omako.
Hrustljavi piščančji taquitos – pripomočki:
- nož in deska
- ponev
- globja kozica za cvrtje
- plastična posoda
- zobotrebci
- kuhinjske brisače
- penovka
- štedilnik
Hrustljavi piščančji taquitos – sestavine:
(za 24 taquitosov – 3 do 4 osebe)
- 400 g piščančjih prsi
- 6 tortilj
- 3-4 dcl olja za cvrtje
- sol, poper
- mleta paprika
- česen v prahu
- zelena solata za okrasitev
Hrustljavi piščančji taquitos – postopek:
Tortilje zložimo eno na drugo in jih z ostrim nožem zarežemo na štiri dele tako, da dobimo 24 manjših tortilj.
Piščančje prsi zrežemo na 24 trakcev ter dodamo vse začimbe (sol, poper, česen v prahu in paprika v prahu).
Ponev malenkost naoljimo ter na močnem ognju na hitro popečemo meso z obeh strani.
Pripravimo si delovno površino in zobotrebce. Vzamemo kos razrezane tortilje ter na širši del položimo piščančje meso.
Nato tortiljo zvijemo v rolo in na sredini prebodemo z zobotrebcem.
Tako naredimo še z vsemi ostalimi kosi. Sedaj pa na štedilnik položimo globjo kozico in vanjo vlijemo olje, ki ga dobro segrejemo. Nato taquitose ocvremo (4 do 5 kosov naenkrat) z obeh strani.
Polagamo jih v plastično posodo, ki smo jo obložili s kuhinjskimi brisačkami, da vpijejo odvečno maščobo.
Hrustljavi piščančji taquitosi so gotovi. Zraven se odlično prileže nacho omaka, ki jo lahko pripravite kar doma. Želim vam dober tek!