Goveji zrezki v zelenjavni omaki s krompirjem
Včasih imamo doma kakšen dober kos mesa, za katerega ne vemo na kakšen način ga bi uporabili. Meso lahko podušite ter dodate veliko domače zelenjave, za piko na i pa še smetano za kuhanje. Omaka bo tako res odličnega okusa in jo lahko jeste samo, s kruhom ali pa zraven skuhate krompir.
Goveji zrezki v zelenjavni omaki – pripomočki:
- ni posebnih pripomočkov
Goveji zrezki v zelenjavni omaki – sestavine
Za 4 osebe:
- 500 g govejega mesa (stegno)
- 3 večje čebule
- 5 strokov česna
- 2 žlici svinjske masti
- 4 dl vode
- 600 gramov paradižnika
- 250 g paprike
- 200 g paradižnikovih pelatov
- 200 g smetane za kuhanje
- ščep soli
- ščep popra
- 2 žlici Vegete (priporočam domačo začimbno mešanico)
In še:
- cca. 800 g krompirja oziroma priloga po želji in okusu
Goveji zrezki v zelenjavni omaki – postopek:
Na masti prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko ta malo zarumeni, dodamo česen. Prepražimo. Ko zadiši, dodamo na kocke narezano goveje meso.
Vse skupaj podušimo. Ko meso spusti vodo, dodamo 4 dl vode. Pokrijemo, vmes pomešamo in dušimo.
Ko opazimo, da je meso že malo mehko, dodamo na kocke narezan paradižnik in papriko. Vse skupaj dušimo.
Dušimo v pokriti posodi. Paradižnik spusti dosti vode, če se nam zdi da premalo, dodamo še malo vode. Ko se vse sestavine med seboj malo povežejo, odstranimo pokrovko, dodamo še pelate in začimbe. Dobro premešamo. Vse skupaj dušimo še nekaj časa.
Na koncu dodamo še smetano za kuhanje, premešamo in vse skupaj v pokriti posodi kuhamo še 10 minut.
Medtem olupimo krompir, ga narežemo na kose in ga kuhamo v slani vodi približno 20 minut. Kuhanega pretlačimo z vilicami in postrežemo poleg zrezkov v zelenjavni omaki.
Dober tek!