Goveji zrezki v naravni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Goveji zrezki v naravni omaki so priljubljena nedeljska jed poleg goveje juhe. Ponudimo jih lahko k različnim prilogam, odlični bodo tudi samo z rezino kruha ali morda polento. Goveji zrezki v naravni omaki po spodnjem receptu so odlični, hitro pripravljeni in mehki, da se kar topijo v ustih.

Goveji zrezki v naravni omaki (18)

Pripomočki za pripravo govejih zrezkov v naravni omaki:

  • nož
  • ponev
  • skodelica ali kozarec
  • deska za rezanje
  • kladivo za meso

Sestavine za pripravo govejih zrezkov v naravni omaki:

(za 4 osebe)

Postopek priprave govejih zrezkov v naravni omaki:

Čebulo in česen na drobno sesekljamo.

Goveji zrezki v naravni omaki (21)

Goveje zrezke s pomočjo kladiva za meso potolčemo, posolimo na obeh straneh in jih postavimo na krožnik.

Goveji zrezki v naravni omaki (22)

V ponvi segrejemo olivno olje.

Goveji zrezki v naravni omaki (23)

Vanjo postavimo goveje zrezke in jih popečemo z obeh strani, približno minuto za vsako stran.

Goveji zrezki v naravni omaki (24)

Nato jih ponovno postavimo na krožnik. Na olivnem olju popražimo čebulo in česen.

Goveji zrezki v naravni omaki (1)

Goveje zrezke vrnemo v ponev kjer smo popražili čebulo.

Goveji zrezki v naravni omaki (4)

Zrezke popopramo in jih zalijemo v vodo. Voda mora popolnoma prekriti zrezke.

Goveji zrezki v naravni omaki (6)

Dodamo žličko jušne osnove. V skodelici ali kozarcu zmešamo 2 žlici moke in 2 žlici vode. Vse skupaj dobro premešamo, da ne nastanejo grudice.

Goveji zrezki v naravni omaki (28)

Zmes polijemo v ponev z govejimi zrezki in premešamo.

Goveji zrezki v naravni omaki (10)

Sedaj goveje zrezke v naravni omaki pokrijemo in kuhamo približno pol ure. Občasno premešamo.

Goveji zrezki v naravni omaki (11)

Omaka se bo počasi zgostila in naredila se bo naravna omaka, ki je značilna za pripravo govejih zrezkov.

Goveji zrezki v naravni omaki (15)

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 109 Povprečno: 4.2]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor