Goveji zrezki v naravni omaki
Goveji zrezki v naravni omaki so priljubljena nedeljska jed poleg goveje juhe. Ponudimo jih lahko k različnim prilogam, odlični bodo tudi samo z rezino kruha ali morda polento. Goveji zrezki v naravni omaki po spodnjem receptu so odlični, hitro pripravljeni in mehki, da se kar topijo v ustih.
Pripomočki za pripravo govejih zrezkov v naravni omaki:
- nož
- ponev
- skodelica ali kozarec
- deska za rezanje
- kladivo za meso
Sestavine za pripravo govejih zrezkov v naravni omaki:
(za 4 osebe)
- 4 goveji zrezki
- olivno olje
- 1 strok česna
- 1 čebula
- 1 žlička domače zelenjavne jušne osnove
- 4 žlice moke
- 1,5 dl vode približno
- sol
- poper
Postopek priprave govejih zrezkov v naravni omaki:
Čebulo in česen na drobno sesekljamo.
Goveje zrezke s pomočjo kladiva za meso potolčemo, posolimo na obeh straneh in jih postavimo na krožnik.
V ponvi segrejemo olivno olje.
Vanjo postavimo goveje zrezke in jih popečemo z obeh strani, približno minuto za vsako stran.
Nato jih ponovno postavimo na krožnik. Na olivnem olju popražimo čebulo in česen.
Goveje zrezke vrnemo v ponev kjer smo popražili čebulo.
Zrezke popopramo in jih zalijemo v vodo. Voda mora popolnoma prekriti zrezke.
Dodamo žličko jušne osnove. V skodelici ali kozarcu zmešamo 2 žlici moke in 2 žlici vode. Vse skupaj dobro premešamo, da ne nastanejo grudice.
Zmes polijemo v ponev z govejimi zrezki in premešamo.
Sedaj goveje zrezke v naravni omaki pokrijemo in kuhamo približno pol ure. Občasno premešamo.
Omaka se bo počasi zgostila in naredila se bo naravna omaka, ki je značilna za pripravo govejih zrezkov.
Dober tek!