Goveji oreh v pivu
Print Friendly, PDF & Email

Goveji oreh v pivu je zanimiv recept za vse, ki želijo okusne in mehke zrezke. Omaka nosi značilen okus piva, vendar brez grenkega priokusa. Priprava je zelo enostavna, vendar zaradi uporabe nekoliko tršega kosa mesa, potrebujemo nekaj več časa za tenstanje.

goveji oreh v pivu

Goveji oreh v pivu – potrebščine:

  • deska za rezanje
  • nož, lupilnik
  • dobra ponev
  • pokrov za ponev

Goveji oreh v pivu – sestavine:

  • goveji oreh v pivu3 zrezki govejega oreha
  • 5 majhnih korenčkov
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 2,5 dl piva
  • sol, poper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica rjavega sladkorja

Goveji oreh v pivu – priprava:

Zrezke natremo s soljo in poprom.

goveji oreh v pivu

Korenje olupimo in narežemo na tanke kolobarje

goveji oreh v pivu

Čebulo očistimo, prepolovimo in narežemo na tanke rezine.

goveji oreh v pivu

Ponev segrejemo in dodamo olje. 2/3 čebule dodamo na vroče olje in hitro prepražimo.

goveji oreh v pivu

Nato dodamo 2/3 korenja in ga posladkamo.

goveji oreh v pivu

Oboje pražimo tako dolgo, ga čebula porumeni, nato oboje odstranimo iz ponve in prihranimo na toplem. Ponve ne očistimo in jo ponovno segrejemo. Na maščobi od praženja popečemo meso z obeh strani nato ga obložimo s praženo čebulo in korenjem ter prelijemo s pivom.

goveji oreh v pivu

goveji oreh v pivu

Dodamo še surovo čebulo in korenje, pokrijemo s pokrovom in tenstamo 30 – 45 min, oz. dokler se korenje ne skuha.

goveji oreh v pivu

Korenje mora biti kuhano, vendar še čvrsto. Nato meso in korenje odstranimo iz ponve ter prihranimo na toplem.

goveji oreh v pivu

Omako na močnem ognju pokuhamo, da se količina prepolovi in se nekoliko zgosti. Meso postrežemo s poljubno prilogo. Najbolje se poda k domačim rezancem.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor