Dušena sveža repa
Print Friendly, PDF & Email

Dušena sveža repa se odlično poda k mesu, tako k pečenemu piščancu, kot krači ali paru domačih klobas. Te jedi so nekoliko težje, vendar jih z veseljem pripravljamo v jesenskem in zimskem času. Pri nas pridelamo repo doma in čeprav jo v glavnem pripravljamo kot kislo repo, je ta izvedba meni še kako pri srcu. Narejena je hitro in še ena prednost ima, da jo lahko pripravimo vnaprej. Naslednji dan samo pogrejemo in zaužijemo.

 

Pripomočki za pripravo domače sveže repe

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo dušene sveže repe

za 3 osebe, kot priloga

  • 500 g sveže repe
  • 20-30 g masla
  • 2 žlici drobtin
  • sol
  • poper
  • 0,5 dl vode

Postopek priprave sveže repe

Repo olupimo in naribamo na strgalniku. Na kuhalno ploščo postavimo primerno veliko kozico, razpustimo maslo in dodamo krušne drobtine. Pražimo do zlato rjave barve. Nato dodamo naribano repo.

Dobro premešamo, solimo in popramo. Na zmernem ognju dušimo 10-12 minut. Vmes po potrebi zalijemo z vodo.

Dušeno svežo repo odstavimo. Ko sem že omenila se odlično poda k mesu. Jaz sem jo postregla zraven pečenega piščanca. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast je tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor