Čičerika v curry omaki
Čičerika v curry omaki je hranljiva, gosta kremna jed s polnim okusom. Pripravljena je hitro in enostavno in jo lahko postrežemo kot samostojno, glavno jed s porcijo solate. Lahko pa je odlična priloga tako zelenjavnim kot mesnim jedem, saj je stročnica čičerika odličen vir beljakovin in rudnin.
Jed bo najboljša in najbolj polnega okusa, če jo bomo delali s suho čičeriko, ki jo bomo namakali vsaj 12 ur in nato skuhali.
Pripomočki za čičeriko v curry omaki:
- Ni posebnih pripomočkov
Sestavine za čičeriko v curry omaki:
Za 4 osebi:
- 250 g suhe čičerike ali 2 pločevinki že kuhane čičerike
- 1 manjša čebula (80 g)
- 200 ml sladke smetane ali smetane za kuhanje
- mleta kumina
- 1 žlica curry začimbne mešanice
- 2 lovorjeva lista
- sol
- 1 žlica olja
Postopek za čičeriko v curry omaki:
Čičerika v curry omaki bo najboljša, če bomo jed delali s suho čičeriko, ki jo bomo namakali vsaj 12 ur in nato skuhali. Saj le tako ima čičerika tisti polni, oreščkast okus.
Če tega časa nimamo, pa bo jed prav tako dobra tudi s čičeriko iz pločevinke.
Ko imamo čičeriko kuhano, si pripravimo še čebulo, smetano, lovorjev list ter začimbe: mleto kumino, curry in sol.
Čebulo nasekljamo res na drobno in jo na hitro popražimo na olju. Nato ji odamo mleto kumino ter curry začimbno mešanico ter še na hitro popražimo vse skupaj.
Zalijemo s smetano, solimo ter dodamo čičeriko.
Čičerika je že kuhana, tako da jed pustimo samo par minut, da prevre, da se okusi povežejo in čičerika v curry omaki je pripravljena za serviranje.
Čičerika v curry omaki je lahko samostojna, glavna jed, postrežena z veliko porcijo sezonske solate. Prav tako pa je lahko odlična priloga zelenjavnim ali mesnim jedem.
Dober tek 🙂