Bučkine mini omlete
Bučkine mini omlete so v bistvu dodelana klasika, ali bolje rečeno ena od možnosti, bučkinih polpet. Masa je odišavljena s timijanom, za zgostitev in vezavo sem namesto moke uporabila mandljevo moko in malenkost kosmičev. Posebno aromo doda tudi kokosova maščoba, na kateri jih pražimo.
Pripomočki za pripravo bučkinih mini omlet
- strgalo
- električni mešalnik
- ponev
- lopatka
- posoda za pripravo mase
- posoda za stepanje beljaka
- žlica
- krožnik za odlaganje
Sestavine za bučkine mini omlete
Za 2 osebi, kot priloga mesu:
- 400 g ožetih bučk
- 1 jajce
- 50 g sira (Jošt, Livada, Dolinar …)
- 40 g mandljeve moke
- 20 g zdrobljenih kosmičev (ovsenih, ajdovih, …)
- sol
- poper
- timijan
- 1 žlica kokosove maščobe
Postopek priprave bučkinih mini omlet
Bučke operemo, odrežemo konca in naribamo na drobno. Naribane bučke dobro ožmemo. Dodamo osmukan timijan, sol ter poper.
K masi za pripravo bučkinih mini omlet dodamo rumenjak, nariban sir, kosmiče, jaz sem uporabila ajdove in mandljevo moko.
Z žlico vse skupaj premešamo in v drugi posodi stepemo beljak. Nežno ga vmešamo k ostalim sestavinam.
Na kuhalno ploščo pristavimo ponev in dodamo žličko kokosove maščobe.
Počakamo, da se mast segreje in z žlico polagamo žličnike v ponev. Ker je masa nežna in mehka svetujem, da zajemate manjše količine mase, da pri obračanju ne bo težav. Na manjšem ognju pečemo 6-7 minut na eni strani, nato bučkine mini omlete obrnemo in pečemo še nadaljnjih 6-7 minut. Bučkine mini omlete morajo biti rjavo zapečene z obeh strani, zato peko nadzorujemo.
Okusna poletna priloga je tako pripravljena. Jaz sem jo postregla s svinjskim karejem. Naj tekne!