Bučke s čičeriko v omaki iz svežega paradižnika
Bučke s čičeriko v omaki iz svežega paradižnika so jed, ki nam pride prav, ko želimo pripraviti bučke na enostaven in hiter način. Bučke s čičeriko v omaki iz svežega paradižnika lahko uporabimo kot prilogo h glavni jedi ali pa kot samostojen obrok, skupaj z izbrano vrsto žitaric (super pridejo v kombinaciji z ajdo ali kvinojo) ali s testeninami.
Bučke s čičeriko v omaki iz svežega paradižnika – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- deska za rezanje
- nož
- 2 ponvi s pokrovkama
- kuhalnica
- jedilna žlica
Bučke s čičeriko v omaki iz svežega paradižnika – sestavine:
(za 2 osebi)
- 1 bučka (cca. 300 g)
- 500 g paradižnika
- 1 strok česna
- 100 g kuhane čičerike
- sol
- poper
- ščep mlete kumine
- olje (za namastitev ponve)
Bučke s čičeriko v omaki iz svežega paradižnika – priprava:
Bučke in paradižnik operemo in narežemo – paradižnik na kocke, bučko po dolgem razpolovimo in nasekljamo na polmesece. Strok česna olupimo in drobno nasekljamo.
V ponvi segrejemo jedilno žlico olja in dodamo na kocke narezan paradižnik ter drobno nasekljan strok česna. Posolimo po okusu, dodamo ščep kumine in malo popra. Na srednje visoki temperaturi pokrito kuhamo, da paradižnik razpade, in da dobimo primerno gosto omako. Med kuhanjem paradižnik večkrat premešamo. V drugi ponvi segrejemo jedilno žlico olja. Dodamo na polmesece narezano bučko ter jo na hitro popečemo. Ko je omaka iz svežih paradižnikov pripravljena, ji dodamo kuhano čičeriko ter popečeno bučko. Previdno premešamo. Po potrebi in okusu jed še dosolimo. Posujemo s svežimi listi bazilike ali peteršilja. Postrežemo takoj.
Uživajte v okusih!