Brancin z agrumi
Print Friendly, PDF & Email

Poseben, okusen, idealen ob vsaki priliki, to je brancin z agrumi. Brancin z agrumi je svež in lahek za pripravo, rezultat pa je fantastičen. Tale recept se res z lahkoto pripravi tako, da je primeren tudi za tiste, ki niso preveč spretni za štedilnikom in prav tako za tiste, ki nimajo izkušenj s pripravo svežih rib.

brancin-z-agrumi

Brancin z agrumi se peče zavit v peki papir, tako je primeren tudi za tiste, ki želijo ostati lahki in vitki brez, da bi se odrekli vsemu okusu, da bi to dosegli. Recept za brancina z agrumi je uporaben ob različnih prilikah, lahko je nedeljsko kosilo; lahko je lahka večerja; lahko pa je krasna izbira, ko pridejo gostje, saj vse pripravimo v naprej in ko je čas za to brancina z agrumi le še spečemo; lahko pa je preprosto za med tednom, vedno, ko si zaželimo ribe.

Brancinovo meso se lepo poda agrumom in dodanim zeliščem. Prijeten volj bo še dolgo čutiti po kuhinji.

Pripomočki za pripravo brancina z agrumi

 • nož in deska za rezanje
 • peki papir in pekač
 • manjša posoda in metlica
 • ožemalnik

Sestavine za pripravo brancina z agrumi

    brancin z agrumi Sestavine za 3 osebe:

 • 3 brancini (300-400 g na kos)
 • 1 pomaranča
 • 1 limona
 • lovorjevi listi
 • rožmarin, timijan
 • ingver, poper, sol
 • olivno olje

Postopek za pripravo Brancina z argumi

Najprej poskrbimo za ribo, čiščenje ribe je zelo pomemben del priprave vsake ribe, če tega dela nočemo sami opraviti, nam lahko v ribarnici pri tem pomagajo. Ko ribe operemo jih pustimo, da se malo posuši in med tem pripravimo emulzijo z agrumov. Pomarančo in limono prerežemo na pol in iz ene polovice pomaranče in ene polovice limone iztisnemo sok.

brancin-z-agrumi

V skledico damo dobljen sok, kakšno kapljico olivnega olja, ščepec soli in ščepec popra ter malo sveže naribanega ingverja. V primeru, da nimamo pri roki svežega ingverja ga lahko zamenjamo s polovico čajne žličke ingverja v prahu. Sestavine dobro in hitro premešamo, da naredimo emulzijo in pustimo en trenutek počivati.

brancin-z-agrumi

Med tem ko emulzija počiva nadevamo brancinove trebuhe z lovorjevmi listi ter vejicami timijana in rožmarina.

brancin-z-agrumi

Z žličko zlijemo malo agrumove emulzije v notranjost vsakega brancina.

brancin-z-agrumi

Nadevane brancine postavimo vsakega na svoj kos peki papirja, ki mora biti dovolj velik, da bomo lahko brancina vanj zavili. Po brancinih polijemo malo agrumove emulzije. Nato preostanek limone in pomaranče narežemo na rezine in jih razporedimo po brancinih. Dodamo lahko tudi kakšen lovorjev list.

brancin-z-agrumi

brancin-z-agrumi

Po svojem okusu še malo posolimo brancine in jih zavijemo v peki papir.

brancin-z-agrumi

Pečemo jih približno 25 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.

Brancina z agrumi še zavitega v peki papir položimo na servirni krožnik in postrežemo. Vonjave, ki se razširijo okrog nas, ko odvijemo brancina z agrumi s peki papirja so omamni in brancin je sočen, okusen, odličen!

brancin-z-agrumi

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor