OblizniPrste.si novoletno voščilo

Ponovno smo pri koncu leta, tokrat se oziramo nazaj po preteklih 12 mesecih leta 2018. Vsi že čakamo prihod novega leta, razmišljamo, kaj nam prinaša, kujemo načrte, zremo v prihodnost, obenem pa se poslavljamo od iztekajočega se leta in vsega, kar nam je namenilo.

Marsikdo ob koncu leta naredi pregled zadnjih 365 dni, zato se tudi mi najprej skupaj sprehodimo čez naše skupno leto 2018. Ja, prav zares je to naše skupno, saj recepte pišemo za vse vas, dragi bralci in drage bralke, ki dnevno prebirate naše ideje za kuhanje in peko, berete navodila za pripravo različnih jedi, odmerjate sestavine za zajtrk, malico, kosilo, večerjo, sladico, prigrizek, poobedek in še kaj vmes, na pult nosite pripomočke, ki so navedeni pri naših receptih za bolj ali manj običajne, poznane, vsakdanje, nove, stare, tradicionalne jedi ali tiste, ki so nastale slučajno, po navdihu, z eksperimentiranjem. Letos se je za vse take in drugačne jedi v naši bazi nabralo več kot 700 novih receptov, tako da ste lahko izbirali med skupno kar 3952 recepti. Izredno smo ponosni, veseli in hvaležni, da ste nam namenili velik obisk, saj smo zabeležili 10 milijonov obiskovalcev, ki ste si ogledali 15 milijonov strani!

Dnevno smo v stiku z vami tudi na Facebook strani OblizniPrste.si, kjer ste nam napisali veliko komentarjev, ki jih radi preberemo in z vami tudi poklepetamo o vaših izkušnjah z jedmi, pripravljenimi po naših receptih, ali pa kar tako, ko se spontano razvije pogovor med nami tudi o drugih priložnostih, povezanih s hrano in kuhanjem. Zelo smo vam hvaležni za pohvale, ki nam pomenijo ogromno, prav tako pa tudi za vse predloge, ideje in kritike, iz katerih črpamo motivacijo in zagon za izboljšave, h katerim stremimo, da bi vam lahko ponudili še več in še boljše. Zahvaljujemo se vam tudi za vse poslane fotografije jedi, sodelovanje v naših anketah, ki so včasih prerasle v prave debate, glasovanje za recept tedna, vaša mnenja, vprašanja, pobude … V letošnjem letu smo vam postregli tudi z idejami za pripravo kosil v obliki tedenskih jedilnikov, ki so v celem letu zabeležili 240 000 ogledov. Ker nam dober odnos z vami veliko pomeni, smo se letos odločili tudi, da je čas, da se vam predstavimo. Zato smo vam že predstavili del naše ekipe, del naših avtoric pa pride na vrsto v začetku prihodnjega leta.

Dragi bralci in bralke, vse, kar ste prebrali do zdaj, pa smo lahko napisali le zaradi vas. Če namreč ne bi bilo vas, ki spremljate naše recepte in po njih pripravljate jedi zase in za vaše najbližje in najdražje, tudi vsega tega ne bi bilo. Tako bi se vam ob tej priložnosti radi iskreno, iz srca zahvalili za to, da ste – da ste na drugi strani naših ekranov, da imamo za koga pisati, da imamo komu predajati svoje kulinarične ideje, znanje in izkušnje. HVALA VAM, da ste bralci OblizniPrste.si! ❤️

Ob izteku leta 2018 vam želimo, da bi zadnjo letošnjo noč preživeli v družbi vam dragih in da bi si oblizovali prste ob vseh kulinaričnih dobrotah.

Tik preden čisto zares vstopimo v leto 2019 pa bi vam radi zaželeli še:

 

Dragi Oblizniprstevci!
Ob izteku leta vam želim, da bi našli svoj zvezdni utrinek, ki naj vas spremlja v novem letu 2019. Ta zvezdni utrinek naj vam prinaša srečo, zdravje, zadovoljstvo, uspeh in obilico drobnih malih trenutkov, ki štejejo … Seveda pa naj tudi v 2019 iz vaših kuhinj diši po ljubezni do kuhanja in pa seveda, želim vam čim več obliznjenih prstov!

Irena S. Trojar, urednica

∼∼∼∼∼∼∼∼∼

Dragi bralci in bralke, naj vam prihajajoče leto prinese
2 izpolnjeni želji,
0 težav, prepirov in bolezni,
1 čudež in
9 izzivov, ki bodo ravno prav začinili in obogatili vaše življenje. 😉

Deja Horvat – Kuhartnica, urednica

∼∼∼∼∼∼∼∼∼

Tudi midva vam želiva veliko uspešnih, sladkih večerov, začinjenih z okusnim humorjem, s prikuho dobro izbrane glasbe in pravo mero nežnosti v družbi najdražjih, najljubših, torej najboljših. Ob tem pa ne pozabite, da je včasih treba tudi kakšno zažgati, kaj presoliti ali enostavno usekati mimo. To samo pomeni, da ste dobili priložnost, da neko stvar še izboljšate, da poiščete nekaj boljšega, da izberete drugo pot oziroma ustvarite nov recept reševanja problemov.

Srečno! 😘Ivan in Romy

∼∼∼∼∼∼∼∼∼

Naj vam leto 2019 zakuha najboljše reči, naj se vam nobeno kosilo ne prismodi, iz vaše kuhinje pa naj vedno prijetno diši.

sladkosnedka Janja

∼∼∼∼∼∼∼∼∼

V novem letu 2019 vam želim 5 kg zdravja, 3 litre sreče, velik ščepec ljubezni, 300 g prostega časa, 2 dl zabave in eno skodelico iskrenih nasmehov. Vse to zmešajte skupaj, dodajte še kakšno svojo sestavino in uživajte na novi poti okoli sonca.

Monique

∼∼∼∼∼∼∼∼∼

Naj miza ob novem letu,

bogato obložena bo,

če ste v zadregi,

kaj naj vse na mizi bo,

oglejte si “Oblizniprste.si

idej je polno, za več dni,

Srečno novo leto pa vam

Lučka Glaser želi.

∼∼∼∼∼∼∼∼∼

Dragi bralci in bralke,

v novem letu 2019 vam želim predvsem obilo zdravja in dobrih medsebojnih odnosov! Še naprej ostajajte z nami in kuhajte po naših receptih, saj smo le z vami lahko še boljši. Lepo praznujte in dober tek! 🙂

Martina

∼∼∼∼∼∼∼∼∼

V novem letu 2019 vam želim obilico zdravja, veselja in kulinaričnih dobrot. Naj bo slastno 2019 😉

Dunja

∼∼∼∼∼∼∼∼∼

Želim vam lepe in mirne praznike v krogu tistih, ki jih imate najrajši. Ne pozabite tudi na dobro hrano skuhano z ljubeznijo.

Špela

 

Naj torej pride prihajajoče leto, ki ga že vsi pričakujemo. Se beremo v 2019! 😉