Kako se znebiti neprijetnega vonja v hladilniku?
Print Friendly, PDF & Email

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste odprli hladilnik in so v vas puhnile neprijetne vonjave? Morda ste pozabili na kak izdelek čisto zadaj na polici ali pa se je neka hrana nepričakovano pokvarila. Tudi če ste skrbni in redno pregledujete izdelke, se včasih zgodi, da se notranjost hladilnika navzame raznih vonjav, ki skupaj ustvarijo neprijeten vonj.

Kako se znebiti neprijetnega vonja v hladilniku?

Za čiščenje hladilnika se toplo priporoča uporaba ekoloških sredstev. Pri tem gre za dve pozitivni strani:

  • ni bojazni, da bi se hrana navzela kemikalij iz raznih umetnih čistilnih sredstev,
  • ni potrebno kupovati dragih čistil v trgovini, ampak uporabimo naravna čistila, ki jih že imamo doma.

En od najbolj znanih načinov, kako se znebiti neprijetnega vonja v hladilniku, je zagotovo čiščenje s kisom. V skodelici zmešamo kis in vodo, ter z ožeto mehko krpo obrišemo notranjost hladilnika. Poznamo pa še druge naravne načine – poglejmo, kateri so.

Ekološki načini, kako se znebiti neprijetnega vonja:

1. Soda bikarbona

Soda bikarbona odlično absorbira neprijetne vonjave v hladilniku. Poleg tega je neagresivna do sten hladilnika. Uporabimo lahko raztopino sode in vode in z njo (enako kot s kisom) obrišemo vse površine v notranjosti. Če imamo opravka s trdovratnimi madeži, pa iz sode in vode naredimo pasto (uporabimo večjo količino sode, manj vode) ter jo nanesemo na madež in pustimo nekaj časa učinkovati. Vonjav se lahko znebimo tudi tako, da postavimo v hladilnik manjšo skodelico, ki smo jo do polovice napolnili s sodo bikarbono.

Kako-se-znebiti-neprijetnega-vonja-v-hladilniku-1

2. Kava, ovseni kosmiči

V kozarec stresemo zrna kave (lahko tudi mleto kavo) in ga postavimo v hladilnik. Kava bo vsrkala neprijetene vonjave, poleg tega pa oddajala prijeten vonj. Enako lahko naredimo z ovsenimi kosmiči.

Kako-se-znebiti-neprijetnega-vonja-v-hladilniku-2

3. Časopisni papir

Časopisni papir zmečkamo v žogice in ga malenkost navlažimo. Papirnate žogice postavimo na police hladilnika in pustimo, da posrka vase neprijeten vonj.

Kako-se-znebiti-neprijetnega-vonja-v-hladilniku-3

4. Limona in sol

Pri odstranjevanju neprijetnih vonjav si lahko pomagamo tudi z limono. Prerežemo jo čez polovico ali na rezine, jo natremo s soljo ter postavimo v hladilnik.

Kako-se-znebiti-neprijetnega-vonja-v-hladilniku

Uporabimo lahko tudi olupke ožetih limon, iz katerih smo naredili limonado. Limonin sok lahko uporabimo tudi za napitek, ki zavira lakoto in topi maščobe.

Kako-se-znebiti-neprijetnega-vonja-v-hladilniku-5

Izberite in uporabite enega izmed podanih načinov, da bo vaš hladilnik brez neprijetnega vonja!

Namig
S temi metodami se lahko znebimo neprijetnega vonja tudi v pečici in v omarici pod umivalnim koritom, kjer običajno odlagamo smeti.

Težave z mušicami? Potem vam bo gotovo prišel prav nasvet kako se znebiti mušic.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor